Ratioterm – solutii de racire in tavan pentru hotelul de 5 stele Leul de Aur din Sebes

Leul de Aur, unul din hotelurile emblematice ale orasului Sebes, se afla pe ultima suta de metri cu lucrarile de extindere si renovare. Cladirea initiala a fost construita in 1417, fiind ani la rand singurul han din vechiul targ al Sebesului, unul din cele mai importante orase ale Transilvaniei medievale.

In cadrul lucrarilor din cadrul hotelului a fost implicata si compania Ratioterm, echipa specializata in proiectarea si executia de lucrari complexe a instalatiilor de incalzire cu radiatoare sau a sistemelor de incalzire prin pardoseala, a instalatiilor de incalzire/racire prin pereti sau tavane, a instalatiilor de aspiratie centralizata, a sistemelor de case inteligente sau a sistemelor de ventilatie.

Cu ce solutii tehnice surprinde hotelul?

Pentru hotelul din Sebes, compania a  livrat otel galvanizat, fitinguri prin presare, materiale pentru sistem de incalzire in pardosea, materiale pentru camera tehnica si pompa de caldura.

Ca si noutate pentru domeniul instalatiilor, au fost folosite solutii de cea mai inalta eficienta (tehnologie noua) cum ar fi pompe de caldura si racire pasiva (racire in tavan) – care au fost folosite prea putin pana acum la hoteluri din Romania. Astfel, se elimina zgomotul ventiloconvectoarelor si se asigura un climat perfect.

Provocarea pentru aceasta lucrarea a fost timingul materialelor pe santier si sincronizarea solutiilor pentru a obtine cele mai bune rezultate. Insa avantajele principale aduse de aceste solutii au meritat pe deplin efortul. Gradul de confort a fost substantial ridicat prin reducerea nivelului de zgomot in timpul functionarii aparatelor, in acelasi timp obtinandu-se un climat sanatos. Toate acestea au avut la baza produse si servicii de cea mai inalta calitate utilizand tehnologie de ultima ora.

Ce rol joaca comunicare dintre prinicpalii actori ai unui astfel de proiect?

Relatia dintre investitor – proiectant/arhitect – antreprenori/subantreprenor – furnizor – in succesul aplicarii acestor solutii este foarte importanta deoarece fara o buna intelegere intre toti cei care participa la un asemenea proiect este foarte greu sa creezi ceva cu adevarat profesional! De obicei, la astfel de proiecte, si la toate proiectele de altfel, pe langa produsele de inalta calitate pe care Ratioterm le furnizeaza, este important sa fie creata o relatie de simbioza intre acestia, arhitecti si beneficiar pentru a lucra ca o adevarata echipa iar la final sa poate spune ca au finalizat un proiect – fie vorba de o locuinta privata, fie vorba de un hotel, de o cladire de birouri sau orice altceva! “E important sa putem reda clientului final acel sentiment de bucurie, liniste si impacare atunci cand isi vede finalizat proiectul!”