Proiect Transelectrica in valoare de 83 de milioane de lei, deblocat dupa 10 ani

Ti s-a parut interesant? Spune mai departe:

Blocat timp de 10 ani din cauza exproprierilor, proiectul de finalizare a liniei Electrice Aeriane 400 kV Oradea-Bekescsaba a intrat in linie dreapta dupa o Hotarare de Guvern care  a permis finalizarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privata aflate in coridorul de expropriere al acestei lucrari.

sursa foto: profit.ro

Prin aceeasi hotarare au fost aprobate si fonduri pentru montarea unei bobine de compensare 10MVar in statia 400 kV Oradea Sud, dar si pentru achizitionarea de echipamente de telecomunicatii si teletransmisii. Conform estimarilor actualizate in 2014, acest proiect presupune o investitie totala de 83 de milioane de lei.

In prezent Linia Electrica Aeroana 40kV Oradea-Bekescsaba a fost data in folosinta doar partial, pe un tronson de 60 de km (Nadab-Bekescsaba), pe teritoriul Romaniei fiind 22 de km de circuit.

“Prin finalizarea în regim de urgență a lucrărilor la LEA 400 kV Oradea – Bekescsaba va fi eliminat riscul de afectare a siguranței în operare a Sistemului Electroenergetic Național, risc tot mai ridicat generat de potențiala indisponibilizare a liniei de interconexiune dintre Romania și Ucraina (LEA 400 kV Roșiori – Mukacevo), situație în care menținerea siguranței în funcționare a zonei de nord – vest a țării ar deveni extrem de dificilă și costisitoare”, spun oficialii Transelectrica citati de profit.ro.

Sursa articol : profit.ro

Doresti sa afli de alte proiecte asemanatoare? www.victa.ro