Proiect Transelectrica in valoare de 83 de milioane de lei, deblocat dupa 10 ani

Blocat timp de 10 ani din cauza exproprierilor, proiectul de finalizare a liniei Electrice Aeriane 400 kV Oradea-Bekescsaba a intrat in linie dreapta dupa o Hotarare de Guvern care  a permis finalizarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privata aflate in coridorul de expropriere al acestei lucrari.

sursa foto: profit.ro

Prin aceeasi hotarare au fost aprobate si fonduri pentru montarea unei bobine de compensare 10MVar in statia 400 kV Oradea Sud, dar si pentru achizitionarea de echipamente de telecomunicatii si teletransmisii. Conform estimarilor actualizate in 2014, acest proiect presupune o investitie totala de 83 de milioane de lei.

In prezent Linia Electrica Aeroana 40kV Oradea-Bekescsaba a fost data in folosinta doar partial, pe un tronson de 60 de km (Nadab-Bekescsaba), pe teritoriul Romaniei fiind 22 de km de circuit.

„Prin finalizarea ├«n regim de urgen╚Ť─â a lucr─ârilor la LEA 400 kV Oradea – Bekescsaba va fi eliminat riscul de afectare a siguran╚Ťei ├«n operare a Sistemului Electroenergetic Na╚Ťional, risc tot mai ridicat generat de poten╚Ťiala indisponibilizare a liniei de interconexiune dintre Romania ╚Öi Ucraina (LEA 400 kV Ro╚Öiori ÔÇô Mukacevo), situa╚Ťie ├«n care men╚Ťinerea siguran╚Ťei ├«n func╚Ťionare a zonei de nord ÔÇô vest a ╚Ť─ârii ar deveni extrem de dificil─â ╚Öi costisitoare”, spun oficialii Transelectrica citati de profit.ro.

Sursa articol : profit.ro

Doresti sa afli de alte proiecte asemanatoare? www.victa.ro