Principalele tendințe de amenajare a băilor în 2022

Cele mai recente tendințe presupun caracteristici cum ar fi dușuri deschise și căzile îndrăznețe. În ceea ce privește plcăcile ceramice, există o schimbare în favoarea formelor mai mari. Dacă vă gândiți că băile dumneavoastră ar putea avea nevoie de o mică reîmprospătare, iată tendințele din 2022 în materie de amenajarea băilor- totul potrivit experților.

Regândiți-vă experiența de duș

Potrivit lui Joseph A. Tsedaka, director la NOMI , dușul dublu este o necesitate. „De multe ori recomandăm dușuri duble cu capete de ploaie, funcții portabile și mai multe baterii pentru a crea o experiență cu adevărat relaxantă”, spune el.

Brittany Farinas de la House of One Interior Design sugerează, de asemenea, folosirea unui duș netradițional. „Văd că dușurile deschise joacă un rol important în design și explorează ideea de a încorpora o cadă îndrăzneață. Fie că este o nuanță superbă de taupe sau verde salvie, cred că o cadă colorată este un mod uimitor de a da personalitate băii”, a spus aceasta. „Văd chiuvete și căzi albe care își pierd din farmec. În zilele noastre există atât de multe opțiuni inovatoare și creative din care să alegi”.

Alegeți culori îndrăznețe

„Paletele întunecate cu nuanțe precum cărbunele sunt în topul tendințelor”, a spus Tsedaka. „Acestea creează adesea un aspect tonal, care este foarte elegant și curat și are ca rezultat distrageri minime, astfel încât să vă puteți relaxa. Dacă căutați ceva mai ușor, atât marmura, cât și piatra sunt frumoase”.

Farinas este de acord, spunând că a văzut o creștere a cererii pentru mai multe materiale organice. „Văd că piatra naturală este celebrată mai mult în designul băilor, mai ales într-un scenariu în care o piatră este selectată pentru mai multe aplicații în aceeași zonă (de exemplu, podea și pereți)”, a remarcat Farinas. 

Incorporați tehnologie

Ca o componentă inseparabilă a vieții noastre de zi cu zi, nu este de mirare că tehnologia își găsește locul și în baie.

„O altă tendință populară este adăugarea de tehnologie în care totul poate fi controlat de pe telefon sau de pe un iPad pe perete”, a spus Tsedaka. Dacă încorporați tehnologie, nu uitați că dispozitivele trebuie să fie rezistente la apă.

Încercați materiale noi

„Terrazzo a văzut în mod clar un boom masiv”, a spus Lance Thomas de la Thomas Guy Interiors . „Versiunile actualizate și modernizate ale materialului retro își găsesc drumul în fiecare colecție a designerilor”.

Un alt material pe care Thomas îl recomandă este plăcile ceramice de perete de format mare. „Adesea văzute în spații comerciale și penthouse-uri, plăcile de perete de format mare se îndreaptă și spre suburbii. Acestea sunt ușor de întreținut, pot imita fiecare aspect de la beton până la marmură și rezumă luxul pentru un preț rezonabil”.

Regândiți spațiile de depozitare din duș

Cu toată umezeala din jur, cuva de duș poate fi un teren de reproducere pentru mucegai, care nu este niciodată ușor de curățat. Optați pentru metode de depozitare care reduc acumularea de apă și se usucă bine.

„Cuva de duș încorporată devine din ce în ce mai puțin necesară”, a spus Thomas. „Aș prefera o bancă frumoasă din tec pentru a depozita produse. Îmi place să mă asigur că băile pe care le proiectez limitează evenualele probleme”.

Sursă: southernliving.com