Parcuri fotovoltaice gata să producă: Mureș pe harta proiectelor din domeniul energiei regenerabile cu peste 30 de proiecte

Harta proiectelor de energie regenerabila din județul Mureș

Conform datelor Victa.ro, numărul de proiecte în domeniul energiei regenerabile din județul Mureș depășește cifra de 30 de proiecte, în diverse stadii de dezvoltare. Aceste proiecte reprezintă o investiție totală de 731.28 milioane de lei, reflectând angajamentul crescut pentru tranziția spre o sursă sustenabilă de energie.

Fotovoltaice Harviz aduc economii semnificative în Miercurea Ciuc

Parcurile fotovoltaice finanțate de Uniunea Europeană și realizate în colaborare între Operatorul Regional de Apă și Canalizare Harviz și Primăria municipiului Miercurea Ciuc sunt gata să intre în faza de producție, conform anunțului autorităților locale de luni.

Conform informațiilor furnizate, Harviz SA a investit aproximativ 21 de milioane de lei în regiunea Ciuc și Odorhei, instalând 17 parcuri fotovoltaice în 15 unități administrativ-teritoriale, printre care se numără cele din Miercurea-Ciuc (1600+26 de panouri), Odorheiu Secuiesc (1800 de panouri) și Mădăraș (576 de panouri).

Autoritățile locale precizează că panourile acoperă aproape în totalitate consumul anual de energie al stației de epurare a apelor uzate din municipiul Miercurea Ciuc și al rezervorului de apă de pe dealul Nagy Laji. Datorită acestei investiții, Harviz se așteaptă la o economie semnificativă de energie în următorii ani, cu beneficii și pentru consumatori în ceea ce privește tarifele pentru servicii.

Pentru cei care doresc să fie la curent cu proiectele de energie solară platforma Victa.ro oferă oportunități valoroase pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți și pentru a explora proiecte promițătoare din județul tău.

SURSA ARTICOL: https://victa.ro/ și https://constructfocus.ro/