O nouă tehnologie care combină ploaia, vântul și soarele pentru a produce energie verde

Un grup de cercetători din China a descoperit o metodă de a crește eficiența dispozitivelor care folosesc ploaia pentru a produce energie electrică. Noua tehnologie poate aduce ploaia alături de vânt și soare pentru producerea energiei verzi pe scară largă.

Deși generatoarele care produc curent electric din picături de ploaie nu sunt apărute recent, noul dispozitiv folosește un alt mod de a colecta sarcinile electrice, care este mult mai eficient. Fiecare picătură care intră în contact cu acest nou generator produce tensiuni de până la 100 V și curenți de 20 de microamperi, valori de aproape 100 de ori mai mari decât pentru dispozitivele precedente.

Dacă astfel de generatoare electrice vor deveni disponibile pentru utilizare, ar reprezenta încă o metodă ecologică de producere a energiei electrice, pe lângă energia solară, eoliană sau geotermală.

În ultimul an au fost monitorizate cu ajutorul VICTA.ro 590 proiecte la care se estimează necesar de panouri voltaice, semn că sursele de energie alternativă devin tot mai populare. Vrei să știi care sunt cele mai importante parcuri fotovoltaice din țară? Apelează la singura asistentă virtuală de vânzare la șantiere, VICTA.ro!