Noua gama Acvatix de la Siemens – vane si servomotoare pentru o si mai buna eficienta energetica

siemens

 

 

Acvatix va permite sa selectati dintr-o gama extinsa de vane si servomotoare care sunt astfel realizate încât sa asigure o fiabilitate maxima a controlului, eficientei energetice si a disponibilitatii sistemelor HVAC si de racire. Fie ca alegeti vane cu servomotoare electrohidraulice, cu servomotoare magnetice sau vane combi independente la presiune – Acvatix reduce în mod semnificativ consumul de energie si costurile de operare. Gama complexa ofera vane si servomotoare cu durata de viata lunga care îndeplinesc toate cerintele de control si hidraulice în ceea ce priveste generarea, distributia si utilizarea energiei de încalzire si racire.

Toate noile servomotoare prezinta un design uniform si urmaresc conceptul dovedit de functionare al servomotoarelor cu cursa lunga Acvatix. Ele ofera un sistem de actionare manuala inovativ si multifunctional care este usor de accesat în orice pozitie de instalare si permite operatorilor sa obtina în doar câteva rotiri o cursa întreaga. Aceasta usureaza mult interventiile în cazul situatiilor de urgenta si procedurilor de service. O protectie de suprasarcina protejeaza împotriva defectiunilor care pot interveni la servomotor. Un indicator de pozitie de lânga butonul de reglare manuala simplifica observarea de la distanta a gradului de deschidere a vanei. Un LED amplasat pe servomotor indica în mod clar starea de functionare.

Servomotoarele cu cursa scurta din noua generatie sunt conforme cu toate reglementarile actuale, sunt certificate UL si CE si sunt compatibile cu toate vanele Acvatix cu cursa scurta produse în ultimii 40 de ani. Aceasta le face potrivite atât pentru instalatiile noi, dar în special pentru modernizarea sistemelor HVAC existente.

Lansarea modelelor cu filet exterior întregeste gama de vane cu sfera. Noile vane cu sfera si filet exterior ating valori ale debitului (kvs) de 1 la 63m3/h si sunt disponibile în marimi nominale de la DN15 la DN50. Ele sustin o presiune de închidere (Δps) de pâna la 1400 kPa si o presiune diferentiala (Δpmax) de 350 kPa. Sunt potrivite pentru temperaturi ale agentului termic cuprinse între -10°C si 120°C. Multumita valorilor kvs bine coordonate, circuitul hidraulic poate fi configurat cu exactitate la rata calculata a debitului nominal. Aceasta, plus etanseitatea completa, în conformitate cu EN EN60534-4 L1 Clasa 5, contribuie în mod semnificativ la eficienta energetica ridicata a vanelor.

Kit-ul de montare a servomotorului preinstalat permite cuplarea între vana si servomotor fara utilizarea de instrumente. Unic în industria HVAC, design-ul vanei cu sfera care se auto-centreaza permite operarea la cuplu extrem de redus, ceea ce se traduce în reduceri si mai mari de costuri si de energie prin utilizarea servomotoarelor mai mici si mai putin puternice.

Servomotoarele Siemens OpenAir care se potrivesc acestor noi vane cu sfera pot fi folosite într-un mediu ambiant cu temperatura între -32°C si 55°C. Sunt echipate cu protectie la suprasarcina si (pe unele modele) o functie de protectie împotriva erorilor si ofera un mecanism de desprindere rapida cu cleme pentru instalarea vanei/servomotorului. Depinzând de model, folosesc o tensiune de alimentare de 230V c.a. sau 24V c.a./c.c. si permit control în 2 sau 3 puncte precum si 0……10V. Eticheta, lungimea cablului, tipul cablului si sistemul de conectare pot fi personalizate în functie de cerinte.

Prin adaugarea în gama sa de produse a vanei cu sfera si cu filet exterior, Siemens ofera o gama cuprinzatoare care contine vane de control cu sfera, vane de închidere/deschidere cu sfera, vane de comutare cu filet interior si exterior cu sfera.  Valorile foarte bine gradate Kvs împreuna cu o larga selectie de servomotoare care se potrivesc asigura functionarea optima a sistemelor si ofera clientilor combinatia de vana cu robinet/servomotor potrivite pentru orice aplicatie cu circuit închis al sistemelor de apa calda sau rece.

Die Siemens-Kugelhähne mit Aussengewinde sind mit fein abgestuften Durchflusswerten und Nennweiten für einen grösstmöglichen Einsatzbereich erhältlich. The Siemens outer-thread ball valves models equipped with finely graduated flow coefficients and nominal sizes support a wide range of applications.