Monitorizarea proiectelor din domeniul utilităților în județul Satu Mare: Schimbări extinse în sistemul energetic al clădirii Palatului Administrativ

Satu Mare – 88 de proiecte din sectorul energiei electrice/termice și al rețelelor de apă/canalizare și gaz

În cursul anului 2023, județul Satu Mare a beneficiat de o atentă supraveghere și monitorizare a 88 de proiecte relevante din sectorul energiei electrice/termice și al rețelelor de apă/canalizare și gaz. Aceste proiecte au înregistrat o investiție totală semnificativă, evaluată la suma de 1,47 miliarde de lei.

Platforma online Victa.ro a reprezentat principalul instrument utilizat pentru această activitate de monitorizare și evaluare a proiectelor. Prin intermediul Victa.ro, s-a promovat transparența și accesibilitatea sporită atât pentru investitori, cât și pentru autorități în domeniul energiei electrice/termice și al rețelelor de apă/canalizare și gaz.

Această platformă a furnizat un cadru eficient de supraveghere, oferind informații actualizate și detaliate despre stadiul proiectelor, termenele de finalizare și alte aspecte relevante. Astfel, s-a asigurat o gestionare mai eficientă a resurselor și o monitorizare riguroasă a progresului în implementarea acestor proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii și serviciilor publice în județul Satu Mare.

Reabilitarea energetică a Palatului Administrativ din Satu Mare

Palatul Administrativ din Satu Mare se va moderniza pentru a deveni mai eficient energetic, fiind considerată cea mai consumatoare de energie clădire din județ. Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, a declarat într-o conferință de presă că această investiție va permite economisirea a sute de mii de lei lunar. Astfel, Consiliul Județean anunță un proiect de reabilitare energetică a clădirii, cu beneficii financiare semnificative care vor fi direcționate către alte proiecte din județ.

Pataki Csaba a subliniat că proiectul este unul ambițios, implicând schimbări extinse în sistemul energetic al clădirii, inclusiv înlocuirea conductelor de apă, modernizarea sistemului de încălzire și instalarea de panouri fotovoltaice. De asemenea, vor fi amenajate șase puncte de încărcare cu energie electrică pe terenurile instituțiilor subordonate.

SURSA ARTICOL: https://victa.ro/ și https://constructfocus.ro/