Melissa Sterry, fondator Bionic City, va vorbi despre viitorul oraselor la Architecture Conference&Expo 2016, Cluj-Napoca

Arhitectura este unul dintre factorii cheie in evolutia marilor orase ale lumii, iar dezvoltarea si schimbarile constante ale cerintelor locuitorilor sunt unele dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta arhitectii pentru realizarea noilor cladiri.

ÔÇ×Astazi avem nevoie ca toti arhitectii sa tina pasul cu evolutiile si evenimentele la nivel mondial si sa lucreze alaturi de cercetatori si practicieni dintr-o gama larga de discipline, incluzand dar fara a se limita la stiintele vietii, prin mijloace care sa asigure faptul ca proiectele lor pot ajuta, nu impiedica oamenii si planeta.ÔÇŁ, considera Melissa Sterry, fondatorul Bionic City din Marea Britanie, una dintre companiile lider la nivel mondial in explorarea potentialului biometriei, biotehnologiei si al biologiei in construirea noilor orase.

Cunoscuta drept o autoritate mondiala de conducere in domeniul stiintei si tehnologiei, Melissa Sterry este speaker in cadrul celei de-a IV-a editii a evenimentului Architecture Conference&Expo ce are loc in 6 octombrie, la Cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca, unde va vorbi despre viitorul oraselor si modul in care natura poate influenta dezvoltarea si proiectarea acestora:┬áÔÇ×In timp ce omenirea construieste sa dureze, natura construieste sa evoluezeÔÇŁ.

2

Viitorul in arhitectura: ÔÇ×Capacitatea cladirilor si a infrastructurii de a sesiza schimbarile de mediuÔÇŁ

Una dintre calitatile companiei pe care o conduce, Bionic City, este data de capacitatea cladirilor si a infrastructurii de a sesiza schimbarile de mediu precum incendiile, eruptiile vulcanice, inundatiile si sistemele de furtuna. ÔÇ×O calitate primordiala a Bionic City ar fi capacitatea cladirilor si a infrastructurii de a sesiza schimbarile de mediu. La sesizarea acestor schimbari de mediu si a celor sociale, cladirile ar raspunde in mod corespunzator. In acest sens, orasul ar cuprinde arhitectura in simbioza cu cetatenii, infrastructura, biota si abiota.ÔÇŁ, declara Melissa.

Pentru o intelegere cat mai clara a cerintelor pe care generatiile actuale le au si, ulterior, pentru indeplinirea acestora, arhitectii si birourile de arhitectura sunt nevoite sa-si indrepte atentia inspre toti posibilii factori ce pot influenta dezvoltarea oraselor.

Proiectele arhitectilor, premiate la Gala Premiilor in 6 octombrie

Arhitectii romani isi pot inscrie proiectele pana in data de 10 septembrie la Competitia de proiecte Architecture Conference&Expo la cele 7 categorii premiate precum Proiecte pentru comunitate, Proiecte de restaurare, conversie, regenerare urbana si patrimoniu cultural, Cel mai indepartat proiect de casa realizat de catre un arhitect roman, Casa inteligenta, Proiectul de debut, Cladirile anilor 1990 ÔÇô 2010, Proiecte realizate de studenti-arhitecti-sponsored by Alukoenigstahl.

Juriul format din arhitectii Charles Phu (Fondator Office for Architectural Culture), David Cash (Director BDP), Melissa Sterry (Fondator Bionic City), Serban Studza (Director Prodid) si  Adrian Cancer-Zeana (Fondator Square One Studio) vor analiza proiectele inscrise in cadrul Competiei de proiecte.

Climatul urban pentru noile generatii,  la Architecture Conference&Expo

Impactul tehnologiei in arhitectura, transportul public urban, cladirile verzi, siguranta in arhitectura sau spatiile publice si rezidentiale sunt doar cateva dintre temele de discutie abordate in cadrul Architecture Conference&Expo din 6 octombrie.

Peste 15 speakeri din tara si din strainatate precum: Jan Kattein (Director Jan Kattein Architects), Irena Bauman (Director Fondator Bauman Lyons Architects), David Cash (Presedinte la Building Design Partnership), Eveline Petcu (Project Manager Gehl Architects), Attila Beer (Administrator Alukonigstahl), Benedek Jozsef (Profesor Babes-Bolyai University), Daniel Popa (Country Manager Reynaers), Iulian Padurariu (CEO Pony Car Sharing), Emilian Grigore (Technical Support Manager Rockwool), Adina Moldan (Independent Researcher Atelier Moldan) vor sustine prezentari si dezbateri. Evenimentul fiind moderat de Serban Tiganas (Presedinte Dico si Tiganas), iar inscrierile in cadrul Competitiei de proiecte, dar si a evenimentului, se realizeaza pe site-ul oficial www.architectureconf.ro.

Afis Architecture 2016-24aug