PURMO – premiu pentru ”Excelență în Management”

Tünde Sándor, Managing Director Purmo Group Romania SRL și Vice President Sales South-East Europe PURMO GROUP Plc, a fost premiată în cadrul Galei Premiilor Capital ”Excelență în Management” pentru rezultatele excepționale obținute în anul 2021.

PURMO GROUP operează în 45 de locații din 21 de țări, 13 dintre acestea fiind coordonate, din 2021, de dna Tünde Sándor. PURMO GROUP distribuie soluții pentru confort interior în peste 100 de țări din întreaga lume.

Sub managementul dnei Tünde Sándor, în plin an pandemic și încercat de numeroase provocări, precum evoluția neprevăzută a costurilor materiilor prime și a costurilor de energie, regiunea coordonată de managerul român a avut o creștere cu 30% a cifrei de afaceri, rezultatele obținute având un impact pozitiv asupra rezultatelor globale ale grupului, care a fost listat la bursa Nasdaq Helsinki în ianuarie 2022.

Premiul Capital reprezintă nu doar confirmarea unui management de succes, ci și validarea calității, respectiv a sustenabilității sistemelor de încălzire și răcire PURMO.

Profil de manager de succes

S-a alăturat brandului PURMO în 2004, ca Director de vânzări și marketing în România. Pe atunci, echipa Purmo era reprezentantă în România de o mână de oameni și o rețea de distribuție extrem de redusă.

”Calitatea și designul produselor noastre au atras rapid atenția și, de atunci, ne-am extins constant rețeaua de distribuție și echipa. Inclusiv anul trecut, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor partenerilor, distribuitorilor noștri și clienților acestora, ne-am mărit echipa prin cooptarea de noi membri cu experiență în domeniul sistemelor de încălzire, cu radiatoare sau prin suprafețe radiante”, a precizat Tünde Sándor.

Astăzi, Purmo Group Romania are un depozit lângă Cluj Napoca, un birou de consultanță tehnică și comercială în Cluj și unul în București, unde a fost deschis și un showroom, beneficiind de o rețea de distribuție la nivel național de peste 200 de magazine de instalații și bricolaj. 

Proiecte ambițioase

Pentru acest an, obiectivele PURMO sunt la fel de ambițioase. Anul 2022 se anunță anul lansărilor de noi produse pe piață, radiatoare decorative cu un design deosebit, radiatoare care oferă flexibilitate maximă de montaj, dar și convectori cu dublă funcție – încălzire și răcire.

Totodată, va fi lansat un nou website, care va include mult mai multe informații utile clienților, inclusiv un calculator pentru alegerea sigură și ușoară a sistemului optim de încălzire în funcție de caracteristicile interiorului și nevoile specifice utilizatorului.

”Cu siguranță și industria sistemelor de încălzire, respectiv de răcire, se va schimba foarte mult în următorii 10 ani, în special prin o mai mare orientare către sustenabilitate, protecția mediului și tot ce înseamnă „green”. Deja se văd primii pași în această direcție, iar Purmo este unul dintre promotori, prin orientarea către oțel verde și dezvoltarea de sisteme și produse pentru extinderea gamei eco”, mai spune Tünde Sándor despre evoluția sistemelor de încălzire și răcire în viitor.

În prezent, Purmo oferă un vast portofoliu de soluții care permit menținerea unui echilibru între nevoia de confort interior crescut cu un consum redus de energie, grație unei tehnologii ecologice inovatoare. În același timp, compania se concentrează pe reducerea amprentei de carbon, folosind mai puține materii prime, energie și apă, precum și pe reducerea emisiilor de noxe ale tuturor operațiunilor de producție și ale lanțurilor de aprovizionare. Spre exemplu, radiatoarele Purmo din oțel sunt sustenabile deoarece, după utilizare, sunt 100% reciclabile. De asemenea, pentru produsele Purmo este folosită alamă reciclată și cu conținut redus de plumb.

Implicare socială

Purmo Group Romania s-a implicat constant în campanii de responsabilitate socială, prin donații și sponsorizări pentru proiecte de sănătate pentru copii, pentru persoanele vulnerabile, dar și pentru proiecte culturale și de educație.

Anul trecut, compania a sponsorizat asociația Dăruiește Viață, organizație care a inițiat proiectul de reconstrucție a Spitalului Marie Curie din București, cunoscut ca inițiativa #NoiFacemUnSpital, și a susținut Asociația Bookland în demersurile de renovare și modernizare a școlilor din mediul rural, oferind sistemele de încălzire necesare pentru confortul procesului educațional.

Iar în acest an, echipa Purmo nu a rămas impasibilă la suferința vecinilor de la graniță, refugiați în România din calea bombardamentelor, oferindu-le ajutorul atât prin donații financiare, cât și prin donații în produse alimentare și de igienă.