Mediul electric industrial – cum rezolvăm provocările prin configurarea tehnica a soluțiilor ups de back-up

Maniera moderna de a face afaceri și a le scala la nivel global necesita interconectare masiva si un consum de energie electrica proportional. Flexibilitatea și rapiditatea decizionala sunt critice atunci cand este nevoie de o soluție electrică viabilă din punct de vedere tehnic și competitiva din punct de vedere comercial. Indiferent de mediul în care afacerea este dezvoltată, clădire de birouri sau o fabrica cu multiple linii de producție și asamblare, nevoile privind consumul de energie sunt în continua creștere și transformare.

În ciuda faptului ca majoritatea proceselor se bazează pe energie electrică, sistemele prin care se distribuie aceasta energie pot fi imperfecte, cu numeroase defecte care pot cauza opriri temporare sau totale ale productivității, pot provoca distrugeri echipamentelor specifice industriei și chiar pierderea reputatiei.

Aici intervin sistemele noastre de UPS, Garun si Ranger, sisteme compuse din numeroase opțiuni, de la unități de UPS de mare putere pana la diferite cabinete de baterii, toate gandite pentru scalabilitate mare si rezerva de energie suficientă. Aceste componente ale sistemelor UPS sunt bazate pe tehnologie avansată la standardele cele mai ridicate.

Scopul ancestor ansambluri de UPS industrial nJoy este de a sustine initiativele generate de industrie, inițiative ce vor deschide noi oportunități pe piața și susține inovația.

Seriile Ranger și Garun de sisteme UPS sunt recomandate cladirilor comerciale, sistemelor de management, securitate și protecție împotriva incendiilor, sistemelor din centrele de urgență și poliție, cai ferate, aplicatii IT, linii de productie, transporturi, echipamente medicale, roboti industriali.

Din experienta noastra, am identificat cateva nevoi ale clienților care pot fi acoperite de seriile de UPS din segmentul industrial:

  • Energie electrică livrată stabil și fara intreruperi.
  • Instalare flexibilă și moduri de operare multiple
  • Eficienta ridicata
  • Costuri scăzute și previzibile
  • Protectie pentru echipamentele critice și productivitate continua.
  • Fără opriri și întreruperi neașteptate de energie electrice.

Cum sunt configurate sistemele de UPS nJoy pentru a se potrivi în mediile industriale?

În primul rand prin tehnologia trifazica. În general UPS-ul trifazic este necesar în mediile comerciale și industriale cu un consum mai mare de 10-15kW. Aceste medii au nevoia cea mai mare de echipamente trifazice datorită naturii lor de mari consumatori electrici, dar care trebuie sa respecte cerința eficienței pe distanțe mari și perioade lungi de timp.

Eficienta electrică cat mai aproape de ideal. Deoarece seriile de UPS industriale adopta topologia online cu dubla conversie, eficienta electrica oferita este aproape perfecta. Sistemele UPS cu un coeficient de eficienta mic irosesc 10-20% din totalul consumului electric, acest fapt reprezentand o preocupare semnificativă din punct de vedere al costului pentru administratorii acestor sisteme. Ineficienta unui UPS creste costul utilizarii energetice foarte mult, mai ales în cazul echipamentelor critice, cu functionare 24/7. Seria Ranger prezinta o eficienta de 98,5% (in modul Eco) cu impact pozitiv direct asupra costurilor, aducand economii substanțiale calculate pe durata totala de viață a sistemului.

Pana la 3 unități de UPS setate în paralel pot oferi cea mai buna protectie în caz de defecțiune. Sistemele de UPS nJoy au fost create cu focus pe scalabilitate astfel incat costurile ulterioare vor fi mai mici. Scalabilitatea unui sistem este foarte importantă indiferent de cerințe, de la un consum crescut de energie electrică pana la autonomie mai mare, iar costul va ramane minim fără a fi nevoie de a înlocui întregul sistem. Se pot instala pana la 3 unități în paralel pentru redundanta sau pentru un backup mai mare împreuna cu multiple cabinete de baterii.

Fără opriri neașteptate ale echipamentelor critice, mai ales in mediul industrial, opriri care pot duce la costuri uriașe și declanșarea unui întreg lanț de evenimente nefericite. Sistemele critice au nevoie sa ramana operaționale

cat mai mult cu putință. Cu acest scop in minte, am gandit UPS-ul Garun si Ranger, pentru evitarea timpilor de inactivitate. În timpul unei intervenții tehnice, UPS-ul poate fi comutat in modul bypass, iar reparațiile pot fi efectuate rapid prin îndepărtarea unității de putere afectate și conectarea imediată a uneia noi.

Designul lui Garun și Ranger permite alimentarea cu energie electrică din doua surse, de obicei prima sursa fiind rețeaua de alimentare electrică, iar a doua sursa un generator, astfel asigurand continuitatea în funcționare a echipamentelor conectate.

Design-ul UPS-ului. UPS-ii industriali sunt realizati cu o constructie robusta pe a face față cu succes condițiilor din aceste medii dificile. Deși sunt robuste acest lucru nu exclude flexibilitatea lor și posibilitatea de a fi instalate în locații care nu au nevoie neaparata de un perimetru securizat. Designul modular al lui Ranger este definit prin modulele de putere interne care reduc timpul de service la minim prin înlocuirea lor facilă de către personal autorizat în caz de defecțiune.

În seriile Ranger si Garun pot fi găsite caracteristici tehnice dedicate funcționarii cat mai eficiente a bateriilor. Aceste caracteristici includ Compensarea temperaturii (se referă la compensarea prin tensiunea de alimentare a efectului temperaturii asupra bateriei), Protectie la descarcare completa (se referă la o masura care detectează un nivel minim de descărcare pentru a asigura protecția împotriva deteriorării lor) și Limitarea timpului pe baterii (se referă la timpul alocat pentru utilizarea bateriei și este setat de administrator din meniul UPS-ului).

Ce servicii adiționale sunt oferite împreuna cu sistemele de UPS nJoy din categoria industrială?

Serviciul de mentenanță și service. Sistemele industriale de UPS au nevoie de un nivel superior de suport tehnic și service pentru a functiona eficient și a-i mări durata de viata. Sistemele de UPS Garun și Ranger vor beneficia de servicii adiționale ca serviciul de instalare și mentenanță, serviciul de schimbare a bateriilor, cat si Next-Day Service On-site (o echipa de profesionisti va oferi asistență în locația clientului pentru reparatie).

Posibilitatea achiziționării de garantie extinsa care variază de la 1 an la 3 ani oferă un plus de siguranța fata de termenul garantiei standard.

Acces securizat. Deoarece sistemul UPS are nevoie de personal autorizat pentru instalare, service si mentenanta, ecranul LCD de comanda ramane securizat cu parola unică folosință pentru acces după fiecare intervenție. Accesul restrictionat permite exclusivitate asupra echipamentului instalat și asigura securitatea arhitecturii electrice împotriva intervențiilor inoportune. Designul modular a lui Ranger asigura o intervenție de service facilă și rapidă, prin îndepărtarea unității interne în locația utilizatorului și inlocuire ei cu una nouă.

Costuri previzibile. Flexibilitatea sistemului are influență și asupra costurilor totale. A furniza cea mai buna varianta de protectie și backup echipamentelor critice este esențială, iar pe piata competitiva actuala costurile pentru a realiza acest lucru nu sunt deloc de neglijat. Seria Garun este o opțiune foarte buna din punct de vedere al costului, iar seria Ranger oferă cel mai amplu set de calități tehnice și personalizare disponibil în gama.

Detalii despre cele doua serii de UPS industrial pot fi gasite aici, iar pentru orice fel de detalii despre produsele nJoy și achiziționarea lor folosiți acest formular