MATERIALE SI SISTEME PENTRU TEVI – CALITATEA NECESITA MULT KNOW-HOW

Alegerea produsului, proiectare, instalare si intretinere sunt parametri foarte importanti
Sistemul de instalatii RAUTITAN este potrivit pentru apa potabila si incalzire. Tevile preizolate asigura atat confort termic, cat si fonic.

DURATA DE VIATA DE 50 ANI

Urmatoarele conditii practice sunt luate in considerare:
– mod de lucru de vara/iarna
– temperaturi diferite ├«n cadrul perioadei de incalzire
– durata de viata: 50 ani.

PREVEDERI LEGALE STRICTE
Din cauza prevederilor legale tot mai stricte pentru igiena apei potabile, REHAU a decis sa inlocuiasca fitingurile RAUTITAN MX din alama speciala rezistenta la dezincare cu fitinguri noi, imbunatatite, din bronz RAUTITAN RX. Acestea completeaza ideal setul de fitinguri din otel – RAUTITAN SX si din polimeri – PX pentru instalatiile de apa potabila si de incalzire de dimensiuni 16 – 63 mm.
Pentru a reduce eforturile de pe santier, dar in acelasi timp respectand prevederile actuale pentru izolarea conductelor, REHAU promoveaza tevile preizolate RAUTITAN stabil si flex cu dimensiunile 16 – 32 mm cu izolatii de 4,9 si 13 mm. Stratul exterior al izolatiei este rezistent la rupere si protejeaza de avarii pe santier.

instalatie fiting rautitan

TEVI PREIZOLATE
Tevile preizolate ofera izolatie fonica si termica inalta. Acestea indeplinesc cele mai noi cerinte si standarde europene si nationale.

instalatie fiting rautitan

APA TREBUIE SA CURGA
Incepand cu 2014 sunt disponibile si T-uri, si colturi de trecere RAUTITAN RX. Fitingurile noi se pot combina in mod perfect la instalatii circulare, deoarece aceasta este cea mai simpla solutie pentru evitarea stagnarii apei potabile. Apa potabila este un aliment – cu termen de valabilitate. Din acest motiv, este valabil principiul: apa trebuie sa curga!

APA INSEAMNA VIATA
Igiena apei potabile prin evitarea stagnarii – o vedere generala a sistemului

Pentru ca apa potabila sa curga intotdeauna curata, proaspata si perfecta din punct de vedere igienic din teava, cerintele fata de sistemul de instalatie, dar si fata de proiectare, montare, operare si intretinere sunt mari. Cerintele de igiena a apei potabile vor creste in continuare in viitor. Pe langa igiena, siguranta si durabilitatea instalatiilor de apa potabila au rol esential. Pentru REHAU, igiena si siguranta apei potabile reprezinta o tema principala, iar provocarea, ca firma dominanta pe piata instalatiilor, nu doar o acceptam, ci o si dezvoltam practic. In acest context, intregul sistem de piese a fost deja schimbat in anul 2008, cu plasticul ultraperformant PPSU, perfect din punct de vedere igienic. Pentru a optimiza in continuare sistemul nostru de instalatii RAUTITAN, luand in considerare cele mai noi norme si prevederi legale, s-a introdus sistemul de fitinguri imbunatatite, din bronz RAUTITAN RX.

TRASEU INTELIGENT DE CONDUCTE

Pe langa un material perfect si dimensionarea redusa, traseul inteligent si evitarea stagnarii sunt factori decisivi pentru imbunatatirea igienei apei. Atunci cand apa potabila sta prea mult timp in conducta si intra in domenii critice de temperatura, pot aparea conditii ideale pentru dezvoltarea microorganismelor. In pericol sunt conductele din locuri rar utilizate cum ar fi WC pentru oaspeti, racorduri de gradina sau chiuvete din pivnita utilizate rar. Astfel, pot aparea surse de contaminare care pot „infecta” cu microorganisme chiar si un sistem utilizat in mod exemplar.

TIPURI DE INSTALATII SANITARE

instalatie fiting rautitan

Instalatie cu T-uri: cel mai raspandit tip de instalatie este instalatia cu T-uri. Cu conditia ca punctele de extragere sa fie utilizate in mod regulat, aceasta asigura igiena de apa potabile. Traseele cu utilizare redusa si conductele in care stagneaza apa prezinta o problema. In aceste locuri, se pot crea conditii ideale pentru bacterii care pot contamina restul instalatiei.
Ôľá Instalatii cu distribuitor: caracteristicile acestui tip de instalatie sunt dimensiunile reduse de tevi si o buna caracteristica hidraulica. Igiena apei potabile este buna la utilizare regulata.
Ôľá Instalatia in linie („de trecere”): in cazul instalatiei in linie, punctele de curgere sunt una dupa cealalta (bypass). Desi in acest fel, pericolul de stagnare este redus, acest tip de instalatie nu este inca foarte raspandit. Prin instalatia in linie a punctelor de consum, cresc pierderile de presiune, fapt ce impune dimensiuni mai mari ale tevilor. In functie de amplasarea punctelor de consum, poate creste si realizarea traseelor. Prin deschiderea unui punct de curgere, apa din sectiunea dinaintea acestuia este schimbata. Din acest motiv, la capatul instalatiei in linie trebuie montat consumator utilizat frecvent.

instalatie fiting rautitan

Pentru instalatia in linie RAUTITAN, sunt disponibile coturi speciale cu trecere, pentru o instalatie optimizata din punct de vedere igienic si hidraulic.

Ôľá Instalatia circulara: la acest fel de instalatie, toate punctele de consum sunt racordate printr-o conducta circulara. Deoarece apa curge la fiecare consumator din dou─â directii, scaderile de presiune sunt minimizate, iar la o utilizare, intreaga apa din conducta este pusa in miscare. Continutul conductei este redus, astfel fiind aproape exclusa stagnarea apei.

Ôľá Instalatia circulara cu distribuitoare de flux dinamice: conducta circulara cu distribuitoare de flux dinamice este potrivita pentru cladiri foarte sensibile din punct de vedere al igienei apei potabile, cum ar fi spitalele, camine de batrani si hotelurile. Spre deosebire de conducta circulara cu contor separat, racordarea se face cu ajutorul unei piese speciale direct la conducta de intrare. Datorita acestui fapt, si apa din toalete neutilizate este schimbata, cu conditia ca un punct posterior sa fie deschis. Astfel, pericolul de stagnare este exclus aproape in totalitate.
Add a Comment