Legrand achiziţionează Universal Electric Corporation din SUA şi se extinde pe piaţa infrastructurilor digitale

Legrand își continuă strategia de achiziții care completează oferta existentă și anunță preluarea Universal Electric Corporation, lider în soluţii de distribuție a energiei prin bare capsulate pentru centre de date, din SUA.

Legrand reprezintă deja o prezență notabilă pe piața centrelor de date din SUA, având poziții de top pe piața cabinetelor Voice-Data-Image (Electrorack, AFCO Systems), a cablării structurate (Ortronics), PDU (Raritan, Server Technology), KVM (Raritan), precum și a soluțiilor preconectorizate (Lastar/Quiktron).

Soluțiile companiei Universal Electric Corporation, comercializate cu precădere sub brandul Starline, reprezintă un etalon pentru piața de profil și au fost recunoscute de-a lungul timpului pentru calitatea lor, pentru ușurința instalării și a utilizării.

Această achiziție reprezintă și extinderea prezenței companiei Legrand pe piața globală a infrastructurilor digitale, care se află pe un trend ascendent, datorită creșterii constante a cererii de date la nivel global și, totodată, o piață în care Grupul deține deja poziții de lider în mai multe țări. Aflată în apropierea Pittsburgh (statul Pennsylvania), Universal Electric Corporation are peste 450 de angajați și vânzări anuale de peste 175 milioane $.