Județul Vaslui pe harta investițiilor cu peste 25 de proiecte de amenajare a grupurilor sanitare în școli

În perioada 2019-2022, au fost inițiate eforturi pentru a amenaja grupurile sanitare în interiorul școlilor și grădinițelor din județul Vaslui și pentru a le conecta la utilități. Din cele 137 de unități de învățământ care aveau toaletele în curte, doar 111 au fost echipate în acest sens, cu toate că Guvernul a alocat județului Vaslui suma totală de 17.693.000 lei în această perioadă.

Județul Vaslui va primi 1.364.000 lei pentru a finaliza ultimele 26 de toalete începute în 2019 și încă 1.000.000 lei pentru a amenaja 12 grupuri sanitare și pentru a le conecta la utilități în unități de învățământ care încă nu au toalete conforme.

Fondurile alocate vor fi transferate la nivel local către unitățile de învățământ prin intermediul inspectoratelor școlare județene, iar autoritățile locale vor fi responsabile de utilizarea lor conform legii. Eventualele sume necheltuite până la sfârșitul anului 2023 vor fi returnate la bugetul de stat.

Cererea de lavoare în 2023 pentru școlile județul Vaslui

Potrivit datelor furnizate de Victa.ro, singura asistentă virtuală de ofertare la șantiere, ultimele 3 luni ale anului 2023 au adus un total de peste 26 de proiecte în stadii incipiente (autorizare, înainte de execuție), în desfășurare (construcție, amenajare) sau chiar reparații și renovare în școlile, grădinițele și liceele din județul Vaslui.

Dintre aceste proiecte, doar la 12 dintre ele se prevede un necesar de obiecte sanitare, ceea ce înseamna aproximativ 703 lavoare. Valoarea totală a investiției este estimată la 164,83 milioane de lei, iar proiectele se întintind pe o suprafață totală de 77.977 metri pătrați.

Harta de mai jos ilustrează situația a proiectelor care implică instalarea lavoarelor în școlile din județul Vaslui:

Sursa articol: https://constructfocus.ro/ și https://victa.ro/