Investiție de 47,5 milioane lei în Ambulatoriul de Specialitate din Dorohoi

Primăria Dorohoi a finalizat construcția Ambulatoriului de specialitate cu ajutorul fondurilor europene, oferind cele mai moderne condiții și dotări din întreaga regiunea Moldovei. Clădirea respectă cele mai înalte standarde și este echipată corespunzător pentru a deveni un model în regiune.

Valoarea totală a lucrărilor și dotărilor a fost de 47,5 milioane de lei, din care 17 milioane au fost alocate pentru modernizarea ambulatoriului, iar restul pentru echipamente, finanțate prin mai multe proiecte europene.

Primarul a subliniat că echipamentele medicale noi și performante au fost selectate de către medicii specialiști. Printre acestea se numără un RMN, un Computer Tomograf suplimentar, 11 ecografe diverse, truse pentru colonoscopie și endoscopie, precum și un laborator de ultimă generație, comparabil cu cel din spitalele universitare. Laboratorul Ambulatoriului este de cea mai înaltă calitate, depășind standardele spitalelor județene și apropiindu-se de cele ale spitalelor universitare.

Peste 300 mp de ferestre de aluminiu necesari modernizării Ambulatoriului de Specialitate Dorohoi

Conform informațiilor furnizate de Victa.ro, proiectul a avut ca scop crearea unui mediu optim pentru funcționarea corespunzătoare a clădirii. Pentru realizarea acestui obiectiv, au fost efectuate următoarele lucrări: reabilitarea acoperișului, învelirea exterioară, înlocuirea ușilor și ferestrelor atât la exterior, cât și la interior, înlocuirea sistemelor termice și electrice, instalarea instalațiilor sanitare, efectuarea tencuielilor și zugrăvelilor, și înlocuirea pardoselilor.

În ceea ce privește modernizarea ambulatoriului s-au utilizat ferestre de aluminiu cu o suprafață totală de 301 metri pătrați și s-au montat 100 de lavoare pentru asigurarea unor condiții optime de funcționare, prevăzute în caietul de sarcini.

Pentru cei interesați de evoluțiile în domeniul construcțiilor și mai ales în ceea ce privește posibilități de ofertare în domeniul medical, platforma Victa.ro oferă oportunități valoroase pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți și pentru a explora proiecte promițătoare din județul tău.

Sursa articol: https://constructfocus.ro și https://victa.ro