Ing. Dipl. Andrei Ocolisanu, Sonnek Engineering: „Este foarte important sa mentii legatura cu clientii actuali, care in final iti vor aduce clienti noi”

Cu peste 40 de ani de experienta in echipamente si tehnica de pompare dar si in proiectare si instalatii la cheie, Sonnek Engineering a reusit sa se specializeze in domeniul transferului fluidelor, devenind in prezent una dintre cele mai mari firme cu capital privat pe acest segment in Austria.

Care este principalul obiectiv? Consolidarea de parteneriate cu clientii in vederea consultarii acestora in domeniul tehnicilor de pompare pentru diminuarea costurilor de investitie si operationale. Cum incearca sa isi atinga obiectivul si carui domeniu i se adreseaza, am aflat chiar de la unul din reprezentantii principali ai Sonnek Engineering Romania, dl Ing. Dipl Andrei Ocolisanu.

Pentru inceput, va rugam sa ne spuneti cateva cuvinte despre compania pe care o reprezentati

Firma Sonnek Engineering, este o firma cu renume austriac. Ea activeza in Austira din anul 1930 in domeniul distributie de instalatii si echipamente de pompare. In Romania, firma a fost infiinta in 2010 preluand portofoliul si cunostinele tehnice in domeniu.

Carui domeniu i se adreseaza cel mai mult produsele pe care le promovati in piata instalatiilor?

Se adreseaza cel mai mult pe partea industriala a instalatiilor, care includ companii sau entitati alte statului, cu profil in industria chimica, farmaceutica, petrol si gaze, statii de canalizare si statii de epurare.

Care a fost cel mai solicitat produs furnizat de Sonnek Engineering in anul 2018?

Pompele cu cavitati progressive (surub) cat si statii de canalizare.

Prin ce considerati ca se diferen╚Ťiaza compania dvs fata de alte companii din domeniu?

Experienta in domeniul industrial si personalul tehnic specializat cat si capacitatea de a produce echipamente de inalta calitate chiar aici in Romania.

Daca ar fi sa puteti schimba ceva la domeniul instalatiilor in prezent, ce ati alege sa schimbati si de ce?

As incerca sa reduc birocratia care ne ÔÇťmanancaÔÇŁ mult timp din realizarea si implementarea proiectelor.

Care considerati ca a fost cea mai mare provocare intalnita in domeniul in care activati?

Provocarea cea mai mare a fost si va fi mereu efortul care trebuie depus in cadrul firmei, impreuna cu colegii, de a activa pe o piata foarte sensibila si de a incerca sa ajutam clientul pe tot parcursul colaborarii, de la cerere de oferta pana la service si intretinere echipamente, dupa vanzare.

Din punctul dvs de vedere, ce este mai dificil: sa gasiti clienti noi sau sa pastrati portofoliul actual?

Noi, in cadrul firmei, incercam sa le mentinem pe amandoua. Este foarte important sa mentii legatura cu clientii actuali, care in final iti vor aduce clienti noi prin buna recomandare si experienta aplicata lor.

Ce planuri are Sonnek Engineering pentru 2019?

Dezvoltare continua si extinderea portofoliului de activitate. Incepand de la finalul anului trecut, am infiintat departamentul de ÔÇťinstalatii de stingere incendii si PSIÔÇŁ, prin care vom acorda asistenta tehnica, livrare si montaje in acest domeniu.

Pentru final am pastrat o curiozitate: unde il gasim pe d-l Andrei Ocolisanu atunci cand nu e la birou?

Depinde de perioada cand sunt cautatÔÇŽ