Informatii valoroase dezbatute la evenimentele educationale si de networking despre cladiri sustenabile organizate de TCOGB

Asociația The City of Green Buildings (TCOGB) a organizat două evenimente internaționale complementare, unul educațional, și unul de networking, The City of Green Buildings Academy 2017, din 17 iulie până în 2 august, respectiv The City of Green Buildings Conference 2017, în data de 1 august. Ambele s-au desfășurat în Cluj Napoca, iar scopul lor a fost educarea, creșterea conștientizării și a dezbaterilor despre conceptul clădirilor verzi și sustenabile.

Școala de vară, The City of Green Buildings Academy 2017, ajunsă la a treia ediție în acest an, a reușit să aducă împreună 20 de participanți, studenți și tineri profesioniști din industria construcțiilor, de pe trei continente diferite, America, Africa și Europa. Tema din acest an a fost „Cum să îți transformi proiectul unei clădiri într-un brand”, iar acest aspect a fost discutat cu mare interes în cele două săptămâni în care s-a lucrat îndeaproape cu profesioniști în domeniu, s-au vizitat clădiri și birouri de arhitectură și inginerie, s-a organizat un eveniment de Guerrilla Lighting și s-au pregătit prezentări despre modificarea unui proiect de clădire veche din Cluj Napoca, într-unul mai sustenabil și verde. Participanții au susținut prezentările în timpul conferinței, în fața a peste o sută de profesioniști internaționali în domeniul sustenabilității, construcțiilor și energiei.

The City of Green Buildings Conference 2017, pe parcusul celei de a treia ediții, a reușit să reunească peste o sută de profesioniști și stakeholderi în a dezbate conceptul clădirilor verzi și să aducă în discuție tema ”Cum să îți transformi proiectul unei clădiri într-un brand”. Complexitatea acestui subiect a fost analizat de către experții din industria clădirilor sustenabile: Șerban Țigănaș, Ion Cîmpeanu, Silviu Bulzan, Dorin Beu și Matius Ichim, ca speakeri, și de către participanții la școala de vară, prin prezentările susținute. Punctele cheie din discuție s-au axat în jurul ideilor lansate de Șerban Țigănaș, Președintele Ordinului Arhitecților din România și anume că: ”numai arhitectura bună este sustenabilă; arhitectura reprezintă foarte multă substituire, înlocuire; proiectați relevant; construiți responsabil; valoarea arhitecturii este brand-ul.”

Atât Academia, cât și Conferința din anul aceasta, nu s-ar fi putut desfășura fără sprijinul sponsorilor E.ON, PHILIPS, TESTO, HOLCIM, OVO DESIGN și a partenerilor media.

Asociația The City Of Green Buildings (TCOGB) este o organizație independentă, non-profit care își propune să devină o mișcare socială. Contribuie activ la crearea unei lumi mai bune prin încurajarea inovării și sustenabilității în mediul construirii și întreținerii spațiilor urbane.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați:

PR at TCOGB: Ruxandra.barbat@tcogb.org | +40786222063 | www.tcogb.org