Federaţia Română de Tenis: Va Avea Propria Producţie de Energie Electrică

Federaţia Română de Tenis (FRT) a realizat un pas semnificativ către sustenabilitate şi eficienţă energetică, devenind prima federaţie sportivă din România care produce energie electrică proprie. La Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti, FRT a instalat 160 de panouri fotovoltaice, marcând un moment important în eforturile de protejare a mediului înconjurător.

Această iniţiativă, descrisă de Preşedintele FRT, George Cosac, ca un proiect esenţial pentru reducerea costurilor operaţionale şi protejarea mediului, subliniază angajamentul FRT faţă de sustenabilitate şi inovaţie. „Acest proiect nu doar că ne ajută să reducem costurile operaţionale, dar şi să protejăm mediul înconjurător. Federaţia Română de Tenis îşi asumă responsabilitatea de a fi un lider în sustenabilitate şi inovaţie în sportul românesc. Sperăm ca acest pas să inspire şi alte federaţii şi organizaţii sportive să adopte soluţii verzi şi să contribuie la un viitor mai sustenabil pentru toţi,” a declarat Cosac.

Prin producerea propriei energii electrice, FRT nu doar că îşi reduce semnificativ costurile cu energia electrică, dar poate redirecţiona fondurile economisite către alte proiecte de dezvoltare sportivă şi infrastructură. Astfel, resursele financiare pot fi utilizate pentru îmbunătăţirea facilităţilor existente, susţinerea sportivilor talentaţi şi promovarea tenisului la toate nivelurile.

Mai mult, această iniţiativă a FRT poate servi drept model pentru alte organizaţii sportive din România. Într-o perioadă în care sustenabilitatea devine din ce în ce mai importantă, exemplul FRT demonstrează că adopţia tehnologiilor verzi nu este doar fezabilă, ci şi benefică din punct de vedere economic. Încurajând alte federaţii şi organizaţii să urmeze această cale, FRT contribuie la dezvoltarea unei economii mai sustenabile şi responsabile din punct de vedere ecologic.

SURSA ARTICOL