Expansiunea energiei solare în România: Proiectul Ekodep SRL pentru o centrală fotovoltaică în Constanța

În contextul creșterii semnificative a utilizării energiei regenerabile în România, un nou proiect de amploare atrage atenția. APM Constanța a făcut anunțul public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Amplasare Centrală Electrică Fotovoltaică” inițiat de firma Ekodep SRL.

Proiectul propune instalarea unei centrale fotovoltaice în extravilanul comunei Târgușor, județul Constanța, pe solele 165, parcelele 933/3 și 933/4. Acest anunț reflectă nu doar interesul continuu al companiilor pentru sursele de energie curată, ci și contribuția lor la diversificarea surselor de electricitate la nivel național.

Cu o infrastructură energetică în expansiune, centrul propus de Ekodep SRL promite să aducă beneficii semnificative comunității locale și să contribuie la obiectivele generale de sustenabilitate ale României. Prin intermediul energiei solare, proiectul urmărește să ofere o sursă regenerabilă și eficientă de electricitate.

De asemenea, acest demers evidențiază angajamentul autorităților locale și centrale în promovarea inițiativelor verzi, susținând astfel tranziția către un mediu mai curat și mai sustenabil.


Importanța creșterii utilizării energiei solare în România este semnificativă, iar Victa.ro te încurajează să verifici detaliile referitoare la proiectele privind instalarea panourilor fotovoltaice și a centralelor eoliene.

SURSA ARTICOL