Cum poți face protecția instalațiilor termice în sezonul rece

În sezonul rece circuitele termice au nevoie de o protecție sporită. Pentru a asigura funcţionarea optimă a echipamentelor utilizate la încălzirea pe timp de iarnă, agentul termic folosit în instalaţii trebuie protejat împotriva îngheţului, în perioadele în care nu se generează căldură. Casele de vacanţă, spaţiile industriale sau orice imobil în care încălzirea nu este furnizată în regim permanent, prezintă un risc crescut de îngheţ al instalaţiilor.

De asemenea, în cazul în care în instalație circulă apă fără adaos de antigel, există posibilitatea apariției fenomenelor de coroziune și depuneri de calcar și mâl la nivelul componentelor metalice ale instalației, care pot conduce la reducerea transferului termic, creșterea consumului de combustibil și uzură prematură a centralei termice sau necesitatea curățării chimice la intervale scurte de timp. În ambele cazuri, apar costuri suplimentare de întreținere și reparații nedorite atât de beneficiar, cât și de instalator care acordă garanția pentru funcționarea echipamentelor la parametrii optimi indicați de producător.

Având o experienta de peste 20 ani în domeniul chimic, precum și o divizie termotehnică cu specialiști de top, S.C. LABOREX  S.R.L. a conceput și produce  în cadrul gamei de produse CHEMSTAL antigeluri termotehnice, dedicate tuturor tipurilor de instalații, care să asigure atât protecția la îngheț, cât și protecția anticorozivă și anticalcar.

TERMO PROTECT –este un antigel superconcentrat pe bază de monoetilenglicol ce asigură protecția crescută la îngheț a circuitelor termice. Produsul este adecvat utilizării în orice instalație de încălzire care funcționează la temperatura maximă de 102°C, permițând un raport crescut de diluție cu apă, în funcție de regimul de exploatare dorit.

Inhibitorii de coroziune și aditivii stabilizatori de pH cu care este tratat TERMO PROTECT optimizează protejarea materialelor din care sunt realizate componentele circuitului (cupru, fier, inox, aluminiu, alamă, cauciuc, etc) și asigură o bună funcționare a pompelor de circulație din instalație.
Nu se utilizează la instalații din țeavă zincată sau componente din zinc sau magneziu.
Antigelul este colorat intens pentru a constitui un indicator de toxicitate în cazul pătrunderii accidentale în circuitul de ACM.
Nu conține amine, nitriți, silicați, borați și fosfați, compuși interziși de legislația europeană de protecția mediului.

SOLAR PROTECT – Antigel concentrat pe bază de propilenglicol, deosebit de stabil, ce permite protecția la îngheț a circuitelor termice până la -36oC, cât și funcționarea sistemului la temperaturi de până la 180oC. Produsul este recomandat utilizării în instalațiile solare caracterizate prin temperaturi ridicate ale regimului de lucru care necesită un agent termic care să garanteze un punct de fierbere ridicat și permite diluția în funcție de regimul de exploatare solicitat. 

GEO PROTECT –  Antigel concentrat pe bază de propilenglicol ce permite protecția la îngheț a circuitelor termice până la -32oC. Produsul este recomandat utilizării în instalațiile cu pompe de căldură. Acestea sunt caracterizate printr-un regim scăzut al temperaturilor de funcționare în circuitul primar, astfel încât este necesară utilizarea unui agent termic special. Produsul este ușor de diluat cu apă demineralizată, în funcție de regimul de protecție la îngheț dorit.

Controlul acțiunii corozive al produsului se realizează prin intermediul indicatorilor de pH prezenți în antigelul GEO PROTECT, prin simpla modificare a culorii acestuia. Produsul este biodegradabil și prezintă risc minim de toxicitate, materia primă utilizată fiind de calitate farmaceutică.

GLICOGEL este un antigel superconcentrat pe bază de glicoli dedicat domeniului termotehnic, industrial și auto, aditivat pentru a asigura o triplă protecție a echipamentelor. GLICOGEL prezintă un grad minim de toxicitate și asigură stabilitatea termică a produsului la presiunile de lucru pentru temperaturi cuprinse între -45 oC și 105oC fiind recomandat pentru protectia la inghet a instalațiilor, protecția termodinamică a întregii instalații și funcționarea corespunzătoare a pompelor de circulație.
De asemenea, protecția anticorozivă este garantată de un pachet de aditivi de ultimă generație, care previn uzura prematură a materialelor din care sunt realizate componentele circuitului (cupru, inox, aluminiu, alamă, cauciuc, etc.)
Nu se utilizează la instalații din țeava zincată sau componente din zinc sau magneziu.
Produsul este adecvat utilizării în instalații și echipamente industriale (centrale termice, chillere, mijloace auto de mare gabarit, locomotive, etc.) permițând un raport crescut de diluție cu apă, în  funcție de regimul de exploatare dorit.

Nu conține amine, nitriți, silicați, borați și fosfați, compuși interziși de legislația europeană de protecția mediului.

 

DE CE VĂ RECOMANDĂM ANTIGELURILE DIN GAMA CHEMSTAL ?

  1. Sunt proiectate și fabricate în conformitate cu reglementările Europene de protectia mediului;
  2. Prezintă risc minim de toxicitate;
  3. Se comercializează în conformitate cu reglementările naționale privind protecția consumatorului;
  4. Sunt livrate, în funcție de necesitățile practice ale beneficiarului;
  5. Se asigură gratuit, consultanță sau monitorizare de specialitate.