Centrală fotovoltaică, realizată de Primăria Alba Iulia pe șoseaua de centură. Care este economia de energie electrică estimată

Primăria Alba Iulia vrea să amplaseze în acest an o centrală fotovoltaică cu o putere de 800 kW, în zona șoselei de centură din municipiu. Prin aceasta, administrația locală ar urma să facă o economie anuală de energie de peste 30%. Investiția se va ridica la peste 5,1 milioane de lei, fără TVA.

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a anunțat pe 27 februarie depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Amplasare panouri fotovoltaice pentru producție proprie, propus a fi amplasat pe șoseaua de centură din Alba Iulia”, titular Primăria Alba Iulia.

Potrivit memoriului de prezentare, centrala fotovoltaică urmează să fie amplasată pe un teren aflat în administrația Primăriei municipiului Alba Iulia.

Suprafața este de 10.741 mp, astfel se pot instala pe structură metalică un număr de 1.487 module PV cu o putere de 550 Wp, la un unghi de înclinare de 35 grade.

Modulele PV vor fi conectate la 8 invertoare PV de 100 kW care însumează o putere de 800 kW. Montarea invertoarelor se va face în exterior, acestea având gradul minim de protecție IP65.

Cablurile de curent continuu se compun din cablurile ce conectează panourile între ele alcătuind string-urile (șirurile) de panouri şi cablurile ce conectează string-urile la invertoare.

Care este profilul și capacitățile de producție ale centralei fotovoltaice

Elementele specifice proiectului sunt următoarele:

  • Consumul de energie electrică (în anul 2021): 3.162,45 MWh/an;
  • Puterea totală instalată a centralei fotovoltaice: 817,9 kWp;
  • Puterea totală ieșire din invertoare: 800 kW;
  • Energia produsă fotovoltaic, medie anuală: 1.054,89 MWh/an;
  • Economia de energie electrică: 33,36 %;
  • Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în tone echivalent CO2/an = 348,11;

Sursă: alba24.ro