Ce becuri ne vor lumina viitorul? Si unde sunt santierele care au nevoie de ele?

Nu mai este un secret pentru nimeni ca becurile incandescente, marea inventie a lui Edison din secolul al 19-lea, sunt depasite, iar becurile CFL (compact fluorescent lamps), chiar daca aduc economie de energie si lumineaza mai puternic decat cele incandescente, nu sunt tocmai sanatoase (au in componenta mercur).

Asadar, romanii au urmatoarele optiuni pe care sa le puna in balanta:
Becurile incandescente, care ajung la un consum de 60W – 100W si au o durata de utilizare de pana la 1200 ore
Becurile CFL, care consuma intre 13 si 55W si functioneaza in jur de 8000 de ore
LED-urile, care au consum foarte redus, de doar 3-20W si durata de viata de pana la 50.000 de ore

led-cfl-incandescent
Cu toate ca pretul e mai mare la becurile LED, investitia in acestea se dovedeste a fi cea mai buna alegere pe termen lung, datorita rezistentei mecanice sporite, costurilor reduse de intretinere, luminii mai puternice si mai stabile ca flux, dar si datorita impactului redus asupra mediului inconjurator.

In momentul de fata, LED-ul este cea mai eficienta si ecologica sursa de iluminat, fiind o optiune tot mai des intalnita in orice tip de constructie. Doar in ultima luna, conform datelor IBC Focus, in caietele de sarcini a peste 1000 de proiecte au fost specificate peste 300.000 de corpuri de iluminat, majoritatea pentru spatii interioare.

Iti oferim si tie acces la santierele care au nevoie de corpuri de iluminat sau produse pentru orice tip de instalatii. Completeaza ACEST FORMULAR.