Cati beneficiari au ales panourile solare in 2015?

In perioada 1 ianuarie 2015- 31 decembrie 2015 IBC Focus, lider in monitorizarea pietei constructiilor, a inregistrat prin intermediul instrumentului de Business Intelligence si de vanzari- Prospec, 443 de proiecte in cadrul carora au fost specificate panourile solare. In caietele de sarcini ale acestora au fost specificate 2967 de bucati si 324 mp panouri solare. 

Statsiticile realizate doar pe beneficiarii care au preferat ca si solutie panourile solare arata in felul urmator:

3

Astfel, studiul ne confirma ca 377 de beneficiari au optat pentru panourile solare in 2015.

Dar care sunt investitiile care au avut nevoie de acest tip de energie regenerabila?

1

Putem observa ca cea mai mare cerere de panouri solare a fost pentru domeniul Hotel & Relaxare (50%), urmat de domeniul Industrial (27%) si de Constructii Sociale si Comunitate (14%). In ceea ce priveste stadiile investitiilor care au asteptat ferte pentru panouri solare, cele mai multe au fost in proiectare (45%), urmate de executie (34%).

In mod normal, orice investitie in constructii este influentata in cea mai mare masura de catre arhitectii/ proiectantii care5 o proiecteaza si propun solutii tehnice. In Romania, 97% din arhitectiii activi in piata specifica minim un brand in caietele de sarcini.

Printre brandurile specificate de arhitecti/proiectanti in 2015 se afla si Rehau, Viessmann sau Buderus. 

Daca vrei sa vezi care este clasamentul brandurilor specificate in caietele de sarcini contacteaza-ne completand formularul de mai jos.

Faptul ca piata panourilor solare din Romania e specificata doar in proportie de 8% in anul 2015, poate reprezenta o oportunitate imensa de diferentiere si infuentare a pietei de catre producatorii pe acest segment.

IBC Focus a lansat google-ul materialelor de constructii si instalatiiÔÇô┬áArhispec.ro, unde deja exista inscrisi producatori de panouri solare. Va invitam sa cautati cele mai bune produse pentru constructia pe care o aveti in plan.