Cat de specificata este piata HVAC de catre arhitecti?

Piata HVAC poate fi impartita pe categorii de produse, cum ar fi echipamente de gestionare aaerului, echipamente de incalzire si echipamente de racire utilizate in domenii precum tratarea aerului, filtrarea aerului si eliminarea prafului.

Industria HVAC este puternic influentata de activitatea de pe piata constructiilor. Pe masura ce se construiesc tot mai multe cladiri rezidentiale si comerciale, cererea de sisteme HVAC devine tot mai mare.

1In ultimele 6 luni de zile, specialistii IBC Focus au identificat  8135 de santiere si au analizat, prin intermediul unui instrument de Business Intelligence, 478 de arhitecti prezenti in cadrul investitiilor. Dintre acestia, 19% au specificat un anumit brand in caietele de sarcini, restul pietei de 81% ramanand nespecificata.

 

Printre firmele specificate in caietele de sarcini de catre arhitecti se afla si principalii jucatori de pe aceasta precum cei de la Daikin, Ferroli, Gea, Acson etc.

Analiza ne arata ca instalatiile HVAC sunt cele mai specificate in cadrul constructiilor noi (38%), dintre care 61% din ele in proiectare, iar 32% in stadiul de executie.

2

In concluzie, piata HVAC este specificata de catre arhitecti in proportie de 19%, in timp ce 81% ramane nespecificata.

Vrei sa afli care sunt cele mai specificate brand-uri pe segmental HVAC? Contacteaza-ne AICI!

 

IBC Focus┬áa lansat cea mai moderna platforma de comunicare si promovare catre arhitecti ÔÇôArhispec.ro┬áunde deja exista inscrisi producatori de solutii HVAC. Daca nu ai deja un cont,┬ácere AICI┬ávoucherul tau cadou de 250 de euro.