Cat costa modernizarea iluminatului public intr-un oras mare si ce economie aduce o astfel de investitie?

Investitiile in modernizarea iluminatului public al oraselor din Romania face parte din strategia de reducere a consumului de electricitate, protejarea mediului si, implicit, economisirea pe termen lung a unor sume uriase din bugetul local.

Cat costa o astfel de investitie?

Sa luam spre exemplu orasul Targu Jiu. Conform recensamantului din 2011, in Romania exista 265 de orase, iar Targu Jiu se numara printre primele 25 ca numar de locuitori. Pentru acest oras, cu o suprafata urbana de 38,7 km patrati (suprafata totala a municipiului este 161 km patrati) si o populatie de peste 80.000 de locuitori, primaria a pregatit un proiect de modernizare a iluminatului public care ar presupune o investitie de 4 milioane de euro. Avand in vedere ca pentru zona Olteniei Uniunea Europeana aloca fonduri de 10 milioane de euro, competitia de a obtine fondurile pentru aceasta lucrare va fi acerba.

Inlocuirea vechilor corpuri de iluminat cu corpuri de iluminat moderne va fi o investitie benefica pe termen lung si ar urma sa aduca municipiului o economie de 30%.

Cati stalpi de iluminat exterior au fost specificati la nivel national in ultimele 3 luni?

Conform datelor adunate de acceleratorul de vanzari prospec.ro, in ultimele 90 de zile, arhitectii au specificat la nivel national, in cadrul a 55 de proiecte, o cantitate de 1108 de stalpi de iluminat exterior. Majoritatea proiectelor pentru care au fost specificate aceste produse sunt din domeniile utilitati, constructii sociale si hotel&relaxare. Judetele care au inregistrat cea mai mare cerere? Cluj, Dambovita si Galati.

Doresti sa afli ce alte cantitati de produse pentru instalatii mai specifica arhitectii?