Caminetti Clam: „Am incheiat anul 2015 cu cresteri mai mari decat am preconizat, desi a fost un an foarte dificil”

Ne-am intrebat cum este in acest moment piata semineelor si a centralelor pe peleti si astfel am ajuns sa stam de vorba cu marii producatori italieni de seminee si centrale cu peleti- Caminetti Clam.. In continuare, domnul Marius Mada- reprezentant pe Romania si Republica Moldova ne raspunde la o serie de intrebari:

1. Domnule Mada, cum a fost piata semineelor si a centralelor pe peleti in 2015? Cum a decurs business-ul pentru dvs. pana acum?

Marius Mada: In viziunea noastra, piata este haotica- impartita in 3 categorii: produse low cost, produse medii, care inca vin vandute cu iluzia ÔÇťechipamentul nu are nevoie de cos de fumÔÇť si produse de calitate. Inchidem anul 2015 cu cresteri mai mari decat am preconizat, desi a fost un an foarte dificil deoarece am inceput anul 2015 cu mari investitii in sectorul productiei, in sectorul de marketing, dar si in resursele umane.

2. Ne puteti da mai multe detalii?

Marius Mada: In acest an, Grupul Caminetti Clam a adoptat un sistem de productie inovativ: Lean Manufacturing ÔÇôProduction.ÔÇťProductia LeanÔÇŁ- care este rezultatul unui proces inceput in urma cu doi ani, avand trei inovatii fundamentale : schimbarea structurala a organizarii fabricii, formarea de 20 de profesionisti cu inalta specializare, inclusiv ingineri, tehnicieni si cei im1plicati in productie, si nu in ultimul rand, inovarea parcului de masini (masini pentru productie), printre care ultima generatie laser- Laser Fibra Platinum.
Laser cu fibre – noua ÔÇťfrontieraÔÇŁ ce ofera o tecnologie de taiere cu costuri reduse de exploatare si intretinere. Continutul tehnologic ridicat permite atingerea a unei noi performante ridicate de viteza si acceleratie, care asigura mai putine emisii in atmosfera, o economie energetica ridicata si, in special, reducerea timpului de productie.
Cu acesta ocazie, Ministrul Italian al Muncii – Giuliano Poletti- a vorbit despre CLAM ca un grup sanatos, capabil sa faca fata schimbarilor pietei .

A fost un an unde Expozitiile importante nu au lipsit: ITALIA LEGNO ENERGIA AREZZO, AMBIENT INSTAL CLUJ NAPOCA, ISH MESE FRANKFURT, EXPO CASA BASTIA UMBRA etc.
De asemenea, am investit in cursurile tehnice de formare profesionala a partenerilor nostri, tinand cont de faptul ca in anul 2015 am introdus pe piata din Romania o noua serie de echipamente cu pelet din generatia 2.0, facand astfel o distinctie comparativa drastica intre cazanele cu pelet prezente pe piata si centralele noastre cu pelet complet automatizate si la bordul carora toate componentele, atat mecanice, cat si electronice necesare incalzirii locuintelor sunt de serie.
Un pas important in respectul clientilor nostri finali a fost acela de a implementa in softul placii electronice a echipamentelor si Limba Romana ÔÇô obiectiv atins si pus in aplicatie deja de la inceputul anului 2015.

3. De ce spuneti ca anul 2015 a fost foarte dificil ?

Marius Mada: Cazanele cu pelet prezente pe piata ne-au dat bataie de cap. A trebuit sa demonstram comparativ unor parteneri diferenta reala intre un cazan cu peleti si o centrala cu pelet Caminetti Clam; in general toti privesc doar costul de achizitie al echipamentului si fac imediat comparatia doar la pret.
Adaugand unui cazan cu pelet toata automatizarea deja prezenta la bordul centralelor noastre, costul final al acestor cazane cu pelet, depaseste cu mult costul centralelor noastre si in multe cazuri cu toata automatizarea ce poate fi aplicata unui cazan nu va ajunge niciodata la performanta echipamentelor noastre. Cazanele cu pelet in general nu au placi electronice care sa suporte controlul centralelor pe gaz, al termosemineelor, al pufferelor, al panourilor solare sau al controlului din telefonul mobil.

Recomandat de pe Arhispec.ro
MOLINA EVO- Semineu centrala cu pellet 18 KW

Cu un cazan cu pelet nu poti face niciodata testul tuturor componentelor mecanice si electronice prezente la bord in timp real, asa cum nu poti avea o banca de date a tuturor fazelor de functionare ale echipamentului (numar de aprinderi, ore de functionare, valori ale presiunii in instalatie, numar de erori de functionare, aviz service etc astfel incat utilizatorul final sa avea o diagrama clara a starii de functionare pe toata perioada de viata a echipamentului.

In cazul cosurilor de fum inalte > 6 metri, cu ajutorul parametrilor de presiune declarati in manualul centralei noastre cu peleti si cu ajutorul unui micromanometru ce vine conectat la centrala, reusim citirea parametrilor de tiraj al cosului de fum in timp real astfel incat cu ajutorul placii electronice putem aporta o modificare a turatiilor exaustorului in timp real, pentru a nu risipi caldura pe cosul de fum, acest lucru la un cazan cu peleti nu este posibil, aici cu cat cosul de fum este mai inalt cu atat mai multa caldura vine risipita pe cos
Centralele noastre cu pelet folosesc cosuri de fum cu diametru 80 mm si 100 mm, un cazan cu peleti foloseste cosuri de fum cu diametre pana la 250 mm (totul se traduce in pret), deci proverbul acela romanesc aici suna foate bine: ÔÇŁSunt prea sarac sa campar un lucru ieftinÔÇŁ.

4. Care sunt tipurile de produse cele mai solicitate si pentru ce investitii?

2Marius Mada: In segmentul echipamentelor cu peleti avem doua categorii de produse:

1. Gama centralelor cu peleti Vittoria Evo, unde avem un randament al echipamentelor de piana la 95 %. ( dedicate camerei tehnice, incalzind case de pina la 300 m2).

2. Termoseminul cu pelet Termofavilla TP 30 ÔÇô cu un design rafinat, e un produs care aduce caldura in living-ul casei din toate punctele de vedere, fiind un termosemineu. Incalzeste case cu suprafete de pana la 250 mp prin intermediul caloriferelor, incalzirii in pardoseala etc

5. Spuneti-mi ceva despre firma d-voastra care sa-i convinga pe potentialii dvs. clienti (beneficiari, constructori, firme de executie instalatii) sa va aleaga produsele.

Marius Mada: Grupul italian Caminetti Clam este una dintre cele mai mari realitati productive Italiene de echipamente cu lemne si peleti dedicate sferei civile. Suntem prezenti pe piata de peste 43 de ani cu investitii de sute de milioane de euro. Oferim echipamente de inalta calitate fiind mereu atenti la impactul echipamenelor noastre cu mediul inconjurator. Gama vasta a produselor noastre ofera clientilor un design actualizat, un randament de exercitiu foarte ridicat, o economie energetica fara egal la un raport optim calitate pret. Unul dintre punctele noastre forte este atentia fata de utilizatorul final in deplin respect al serviciilor post vanzare dedicate. Garantia produselor noastre este de 24 luni si acopera in totalitate toate componente echipamentelor, inclusiv cele in contact direct cu flacara.

6. Cat de important este marketingul online in strategia companiei Caminetti Clam cand este vorba de piata semineelor si a centralelor pe peleti?

Marius Mada: In ultimii ani piata online a crescut foarte mult si va continua sa creasca, in consecinta marketingul online este FUNDAMENTAL

7. Care sunt provocarile comerciale cu care se confrunta piata semineelor si a centralelor pe peleti?

Marius Mada: In Romania suntem la ÔÇťprima generatie a semineelor si a centralelor cu peletiÔÇť intr-o piata destul de saturata, iar clientul final vrea bun si foarte ieftin. Un lucru este cert: in ultima perioada lucram in foarte multe proiecte unde ARHITECTUL/ PROIECTATUL sau chiar si clientul final doreste un echipament de calitate, cu un serviciu post vanzare robust, un raport bazat pe principii etice fundamentale.
8. Cum credeti ca va evolutia piata semineelor si a centralelor pe peleti in 2016?
Marius Mada: Sunt ferm convins ca evolutia acestor echipamente in anul 2016 va avea o crestere exponentiala, iar produsele de calitate vor fi tinta multor consumatori .

Pentru a intelege mai bine tendinta semineelor si a centralelor cu peleti in 2016, va invit la cel mai mare eveniment la Nivel European in domeniul energiilor regenerabile PROGETTO FUOCO- 24-28 FEBRUARIE 2016 , VERONA, ITALIA.

3

9. Multumim pentru invitatie, domnule Mada! Care sunt obiectivele Caminetii Clam pentru perioada urmatoare?

Marius Mada: Crearea unei noi retele de parteneri, atat tehnici cat si comerciali in diverse arii geografice a Romaniei. Noi investitii in marketing-ul online, pentru a atrage noi parteneriate. Cursuri de formare profesionala pentru imbunatatirea cunostintelor tehnice ale centrelor noastre de asistenta in Romania. Noi acorduri tehnico-comerciale cu proiectanti , firme de instalatii termice, costructori de case din lemn, care sa ne permita cresterea productiei etc.
Nu in ultimul rand, continua imbunatatire a serviciilor noastre: Caminetti Clam- o firma facuta din persoane!

4