AQUA INVEST – Sfaturi pentru achizitia corecta de capace de inchidere pentru camine

AQUA INVEST este producator de capace compozite cu o gama larga de aplicatii. Capacele sunt certificate pentru a fi folosite la aplicatii industriale (rezervoare subterane, instalatii petrochimice), aplicatii municipale (iluminat stradal, semafoare, comunicatii) si utilitati (instalatii electrice, gaz, camine apometrice, capace canalizare, fibra optica subterana). Ce capcane trebuie evitate in domeniu si cum arata acest sector de piata in perioada urmatoare am aflat de la dl Petre Bogdan, Administrator AQUA INVEST.

Care sunt 3 sfaturi pe care le-ati acorda unui client nou pentru achizitia corecta de capace de inchidere pentru camine?

Atunci cand achizitionam capace de inchidere camine, ca orice alt produs, avem in vedere calitatea, durabilitatea si siguranta acestora.

Ca metoda alternativa la capacele din fonta ne-am orientat catre materialul compozit, realizat din poliester armat cu fibra de sticla, acesta fiind un material inovator, de noua generatie, care vine in intampinarea noilor cerinte ale pietei. Sinceri sa fim, am anticipat o rezistenta la acest material, dar dupa cum stim toti, schimbarile necesita timp, iar noi ne-am pregatit pentru a ÔÇ×luptaÔÇŁ cu contraargumetele intalnite, mizand pe beneficiile si avantajele pe care le ofera aceasta solutie.

Clientii trebuie sa aiba in vedere faptul ca achizitionarea capacelor din material compozit are diverse avantaje comparativ cu capacele din fonta, iar sfaturile noastre ar fi sa se ia in considerare, pe langa beneficiile binecunoscute si aceste aspecte diferentiale:

  • Greutatea redusa a capacelor reduce costurile de manipulare si transport iar montarea este mai usoara, economisiundu-se timp
  • Mai putin zgomotoase la trecerea autovehiculelor
  • Produsul este nevalorificabil la reciclare, deci furtul este inutil. Acest lucru nu are impact economic negativ cauzat de furtul capacelor, suportate de catre autoritatile locale sau companiile de servicii.

Care sunt 2 -3 proiecte recente la care lucrati sau pe care le-ati finalizat recent si ce solutii tehnice din portofoilul dvs. ati folosit?

Ne-am remarcat pe piata din Romania prin calitatea produselor pe care le oferim, acestea corespunzand exigentelor de calitate impuse de catre beneficiari.

Pe langa proiectele de dimensiuni mici la care luam parte frecvent pe tot teritoriul Romaniei, mentionam proiecte de colaborare cu operatori regionali precum Apa Canal SA Galati, Braila, Raja SA Constanta sau RCS&RDS SA Bucuresti.

Capacele livrate au fost personalizate si fabricate astfel incat sa se identifice ca solutii ideale pentru nevoile si stituatiile individuale pe care le intalnim in proiectele pe care le onoram.

Care sunt provocarile momentului in segmentul in care activati?

In segementul in care activam provocarile fac parte din rutina noastra zilnica. Noi, ca si majoritatea altor producatori, suntem importatori de materie prima pentru capacele pe care le producem. Schimbarile economice cu care ne confruntam in Romania si care sunt exacerbate de provocari precum pandemia si conflictul din Ucraina, ne-au provoacat sa cautam solutii in afara zonei noastre de comfort.

Piata transporturilor a fost blocata iar preturile putinelor variante de transport ramase s-au majorat considerabil, ceea ce a condus catre reevaluarea ofertelor.

Provocarea cu care inca ne confruntam este de a mentine preturile produselor competitive avand in vedere cresterea preturilor la materiile prime si transport, instabilitatea politica si impredictibilitatea cursului valutar.

Am pus si vom pune mereu clientul pe primul loc, bazandu-ne pe relatii corecte, profesionale.

Cum vedeti evolu╚Ťia pietei in nisa dvs. in Romania in urmatoarele 6-12 luni?

Impactul actiunilor recente la nivel global s-a translatat sub forma unui soc atat la nivelul ofertei, cat si al cererii. Exista cerere de materiale pe piata din Romania iar noi evaluam ca aceasta va fi in continua crestere. Pentru ca li se recunosc din ce in ce mai mult avantajele si beneficiile capacelor din material compozit, suntem convinsi ca in urmatoarele 6-12 luni cererea pentru acestea se va majora.

Ne puteti spune cateva din obiectivele AQUA INVEST pe care le implementati in aceasta perioada?

Aqua Invest are planuri mari pe care, prin metoda pasilor mici, le concretizeaza. Suntem incantati sa aducem la cunostinta ca, pe langa productia capacelor din material compozit, ne-am extins si in domeniul infrastructura-utilitati. Dupa cercetari acerbe pe piata am ales cei mai buni producatori din Asia de vane si armaturi, conducte si fitinguri fonta ductila si conducte GRP.

Ne-am lansat deja pe piata si avem un start promitator in acest domeniu. Am obtinut toata documentatia necesara care ne califica drept furnizor de produse de calitate, cum ar fi avize tehnice, agremente tehnice si avize sanitare.

Avantajul nostru competitiv este ca dispunem, de un spatiu logistic de 2500 mp pe o platforma industriala de 10.000mp localizat in Constanta, la 5km de portul Constanta, considerat poarta de est pentru accesul produselor in Europa si care asigura cea mai scurta distanta de aprovizionare intre Asia si Europa. Aici am stocat vane sertar cauciucat DN50-DN600 care pot fi testate si livrate oricand.

Referitor la vane si armaturi industriale cum ar fi robineti sertar pana, compensatori de montaj, filre Y, robineti clapa future, flanse metalice dorim sa venim pe piata din Romania cu produse de calitate la preturi competitive. Mai exact, preturi mici care rezulta nu dintr-un rabat la calitate, ci dintr-un lant de aprovizionare scurt. Si ca sa exemplific, furnizorul nostru de vane din China livreaza un produs identic cu cel cumparat de noi in Franta. Acest produs pleaca din China, este descarcat in portul Rotterdam, transportat in depozitul logistic din Franta, apoi incarcat si livrat cu camionul in Romania la un distribuitor din Bucuresti de exemplu, care il stocheaza si-l revinde catre un constructor la un santier in Satu Mare. Noi luam acelasi produs din China il depozitam in Constanta si-l livram direct la santier, pe un lant scurt de aprovizionare din care rezulta acest pret competitiv.

Robinet sertar pana cauciucat corp plat PN10/16 realizat sub marca proprie AQUATEK:

Romania este ancorata in proiecte de infrastructura si ne dorim sa fructificam la maximum aceasta oportunitate.