București: Cel mai mare producător de energie regenerabilă din Elveția va dezvolta două parcuri eoliene în România

Producătorul elvețian de energie din surse regenerabile Axpo a anunțat că intenționează să dezvolte două parcuri eoliene cu o capacitate totală instalată de 250 MW în România. Alte detalii despre proiect:

  • Cele două parcuri eoliene vor dispune de un total de 38 de turbine
  • Acestea vor produce 750 GWh de energie electrică pe an, echivalentul consumului de energie a aproximativ 375.000 de gospodării
  • Construcția este de așteptat să înceapă la sfârșitul anului 2023
  • Locațiile vor fi la aproximativ 100 km nord-est și, respectiv, 200 km est de capitala București

Expansiunea energiei eoliene în România va crea, de asemenea, locuri de muncă de-a lungul întregului lanț valoric al dezvoltării proiectelor, de la achiziția de terenuri până la punerea în funcțiune a centralei și managementul operațiunii.

„La fel ca principalele piețe din Germania și Franța, în care avem succes de mulți ani, România deține un potențial enorm pentru dezvoltarea parcurilor eoliene”, a declarat Iulian Alexe, responsabil cu afacerile eoliene Axpo în România.

Conform datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în 2022 au fost identificate 127 proiecte de tip Energie/Electric (centrale, eoliene). Vrei să știi unde se construiește și care sunt cele mai mari proiecte? Apelează la singura asistentă virtuală de vânzare la șantiere, VICTA.ro!

Surse alternative: telem.ro și victa.ro