Arad: Panouri fotovoltaice peste parcările etajate

Parcările etajate din Arad ar putea fi acoperite cu panouri fotovoltaice. Ideea a fost analizată de către administrația locală, iar viceprimarul Lazăr Faur a anunțat că au și fost incluse în buget primele fonduri pentru documentație. Principalul impediment este lipsa unui acoperiș pentru parcările etajate, care a făcut ca locurile disponibile spre a fi închiriate la etajul parcărilor să nu fie ocupate.

„Faptul că acele parcări nu au un acoperiș este un mare minus. Cei care vin să liciteze spun pe bună dreptate că lipsa acoperișului este un dezavantaj pe care locurile disponibile la etajele superioare ale parcărilor îl au. Am analizat cum am putea acoperi aceste parcări și una dintre variantele propuse este cea a unor panouri fotovoltaice. În acest moment am alocat bani în bugetul local pentru primele studii și documentații, urmând ca apoi să obținem o finanțare”, a explicat Lazăr Faur.

Cel mai probabil administrația locală va opta pentru accesarea unor fonduri europene, acestea fiind disponibile în special pentru proiectele ce vizează eficientizarea energetică, scrie aradon.ro.

„Ne dorim ca prin panourile fotovoltaice să asigurăm și o independență energetică a acestor parcări, ele urmând să aibă și sistem de supraveghere video”, a mai specificat Faur.