AquaTermica Compact: Sotuția eficientă pentru producția de apă caldă menajeră

Gama AquaTermica Compact cuprinde diverse modele de boilere, având capacități ce variază între 100 și 150 de litri. Acestea sunt echipate cu un schimbător de căldură integrat și au capacitatea de a fi conectate la surse alternative de energie, cum ar fi panourile fotovoltaice. Boilerele AquaTermica Compact, dotate cu o pompă de căldură, sunt încadrate în clasa energetică A+ conform standardelor ERP actuale, contribuind la o economie energetică de până la 75%.

Aceste boilere cu pompă de căldură au o plajă extinsă de funcționare, fiind capabile să opereze eficient în condiții de temperatură a aerului exterior cuprinse între -5°C și +43°C – și utilizează doar unitatea cu pompă de căldură pentru a produce ACM (apă caldă menajeră). Pentru a funcționa în afara acestui interval, AquaThermica Compact are un element de încălzire auxiliar de 1,5 kW.

Printre avantajele boilerului cu pompă de căldură AquaThermica Compact în ceea ce privește furnizarea de apă caldă menajeră se numără:

1. Pot îndeplini 100% din necesarul de ACM al locuinței, indiferent de anotimp și de condițiile meteo. Schimbătorul de căldură integrat permite conectarea aparatului la un panou fotovoltaic.

2. Instalarea suspendată a unui boiler cu pompă de căldură este relativ simplă. Acest model special cu dimensiuni compacte ocupă mai puțin spațiu decât alte sisteme similare și poate fi instalat în interiorul locuinței și în încăperi adiacente (garaje, subsoluri, etc.).

3. Boilerele cu pompă de căldură aer – apă pot fi conectate la instalațiile existente și utilizate în casele noi și pentru cele renovate.

4. Produsele din această gamă au un grad ridicat de eficiență: pentru fiecare kW consumat, pot genera până la 4 kW de apă caldă. Un boiler cu pompă de căldură AquaThermica Compact va folosi cu până la 75% mai puțină energie comparativ cu un boiler electric convențional cu același volum.

5. Modelele AquaThermica Compact ridică ștacheta în industria HVAC, atingând cel mai înalt coeficient de performanță din Europa – 2,8 (A/W – 7oC/55 conform EN16147).

Principalele caracteristici ale boilerului cu pompă de căldură AquaThermica Compact sunt:

– Grosimea termoizolației: PU rigid 50 mm

– Funcționare silențioasă: 50 db

– Conectare la panouri fotovoltaice pentru utilizarea energiei regenerabile

– Modulare ERV – valva electronică pentru ciclu frigorific precis și echilibrat

– Ciclu automat anti-Legionella pentru o durată lungă de viață a produsului

– Sistem de autodiagnosticare

– Panou tactil și afișaj LED ușor de utilizat

– 2 ani garanție pentru pompa de căldură și 5 ani pentru rezervor

Instalarea boilerului electric AquaThermica Compact cu pompă de căldură

Manipularea corectă: boilerul trebuie ținut întotdeauna de secțiunea rezervorului și niciodată de partea pompei de căldură. Dacă unitatea este amplasată orizontal, afișajul LCD trebuie să fie cu fața în sus. Este esențial să rețineți cât timp trebuie să fie în repaos după ce este așezat înapoi în poziție verticală, pentru a vă asigura că agentul frigorific este stabil.

Alegerea locației potrivite: alegerea locației potrivite este la fel de importantă ca și instalarea corectă a pompei de căldură. Spațiul în care va fi instalat boilerul trebuie sa fie suficient de larg pentru a asigura distanța și alinierea pompei de căldură cu racordurile. De asemenea, trebuie să aibă o conductă de scurgere, alimentare cu apă și electricitate.

Conexiuni și alimentare electrică: După instalarea pompei de căldură se realizează conexiunile la alimentarea cu energie electrică. Pentru un plus de siguranță, este recomandat să consultați instrucțiunile din ghidul care însoțește produsul și chiar să vizionați videoclipul de instalare din contul de YouTube al TESY. Acestea includ, de asemenea, informații utile despre configurarea și efectuarea ultimelor verificări astfel încât boilerul electric cu pompă de căldură să funcționeze în parametri optimi.