Alege corect lumina spatiului tau

Ce reprezinta lumina?

Lumina este peste tot în lumea noastră. Avem nevoie de ea pentru a vedea. Aceasta îşi exprima informaţiile asupra ochilor şi creierului nostru. Văzând culori si forme, lumina este ca o a doua natura, dar tot ea este un fenomen uluitor când il studiezi mai atent. Creierului şi ochilor nostri trebuie sa le permitem să acţioneze împreună pentru a putea face ca perceptia luminii sa creeze lucruri extraordinare.

Ce doresti sa faci cu lumina din spatiul tau?

O prima intrebare pe care trebuie sa ti-o adresezi cand alegi iluminatul spatiului tau este: Ce vreau sa fac cu lumina din acest spatiu? Sa citesc, sa creez atmosfera, sa muncesc, sa aduc un design nou, sa colorez acest spatiu. Este foarte important sa alegi corect. Spre exemplu, montarea unei lustre este un lucru simplu cunoscut de toata lumea. Dar ce aleg? Aleg in functie de ceea ce imi doresc: sa creez un birou, sa luminez un loc de luat masa, un dormitor, etc.

Recomandat de pe Arhispec.ro
Corp de iluminat modern KOPERNIKP E21

Ce tip de lumina am nevoie?

In linii mari, putem incadra lumina corpurilor de iluminat in doua mari categorii:

1. Lumina ambientala

Aceasta poate fi defalcata in doua mari subcategorii:

– Lumina directa. Reprezinta acea lumina care pune accent pe iluminatul spatiului tau, scotand in evidenta interiorului locului in care este amplasata si care creeaza o atmosfera calda.

– Lumina indirecta. Reprezinta sursa de lumina invizibila ochilor nostril. Exemplu: benzi de iluminat ascunse în spatele unui plafon fals care proiecteaza o lumina placuta pe perete.

2. Lumina functionala

Intotdeauna are un scop bine definit. Aceasta lumina nu pune accent atat de mult pe crearea unei atmosfere, ci se refera strict la furnizarea luminii. Ea are ca scop iluminatul de baza, acesta fiind de altfel si tipul principal de iluminare. Exemplu: o camera intreaga, definirea unui drum pe timp de noapte, etc.

Ce corp de iluminat imi satisface necesitatile?

Este foarte important sa te intrebi intotdeauna, inainte de a achizitiona un corp de iluminat, daca acesta raspunde tuturor necesitatilor spatiului tau.

[huge_it_gallery id=”19″]