Smart Cities Romania – 21-22 octombrie 2015, Bucuresti

smart cities

Smart Cities Romania

21-22 octombrie 2015, Bucuresti,

Universitatea POLITEHNICA, Rectorat AN010

Evenimentul Smart Cities Romania va avea loc saptamana viitoare, 21-22 octombrie 2015, la  Universitatea Politehnica din Bucuresti, sub patronajul Primăriei Municipiului Bucuresti și a Ministerului Transporturilor. Expo-conferința propune spre dezbatere tematica „Proiecte urbane inteligente – Calea spre o dezvoltare durabila a orașelor din România” și aduce la discuții reprezentanti ai autoritatilor locale și ai instituțiilor nationale de reglementare, precum și specialiști din mediul academic și din mediul privat.

Agenda evenimentului acoperă principalele direcții în dezvoltarea unui „oraș inteligent” și este grupată pe sectiuni precum: Politici europene și locale, Tehnologii pentru Internet of Things, Smart Energy, Sisteme inteligente pentru Managementul Transporturilor, Gestiunea Situațiilor de Urgență, Mediu și Securitate. Audiența va afla cum tehnologiile digitale si  comunicatiile pot fi utilizate pe scara larga pentru imbunatatirea serviciilor publice, cresterea transparentei, optimizarea alocarii resurselor si realizarea de economii. Nu in ultimul rand, o data cu generalizarea utilizarii Internetului, a retelelor sociale și a mobilitatii, se adauga inca un element extrem de important – cel de „Smart Citizen”, vazut nu ca un simplu emitator si consumator de servicii si produse, ci ca un participant activ la constructia „ Oraselor inteligente”.

Smart Cities Romania include doua zile de prezentări și dezbateri precum și o zona expozitionala. Evenimentul este organizat de catre ITS Events Management in parteneriat cu Asociația Română pentru Tehnică de Securitate, Asociația pentru Sisteme Inteligente de Transport, Comitetul Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei.  Principalii sponsori ai evenimentului sunt: ZTE, Huawei, Luxten, NEC, Siemens și Teamnet. Mai sunt prezente:

Bosch, Cisco, Ericsson, IBM,  Lantec, , Orange, Rasirom, Rittal Sisteme, Rom Tech, Teamnet, Telekom, UTI Grup, Vodafone.

Agenda evenimentului si Formularul de inregistrare pot fi gasite pe http://www.smartcitiesofromania.ro.

1