48 de proiecte pentru infrastructura de apă și canalizare din județul Cluj în 2023

Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă Someș sunt în plină desfășurare a lucrărilor de extindere a rețelei de apă potabilă în comuna Recea Cristur, inclusiv în localitatea de reședință și în satul Căprioara. Aceste lucrări sunt finanțate din resursele proprii ale Consiliului Județean Cluj și reprezintă o extindere a proiectelor anterioare finanțate din fonduri europene, finalizate în 2022, care au avut ca obiectiv extinderea rețelelor de aducțiune și distribuție a apei în cele nouă sate componente ale comunei, pe o lungime totală de 41,23 km.

Proiectul cuprinde extinderea conductelor de distribuție a apei potabile pe o distanță de 5,46 km, în localitățile Recea Cristur și Căprioara, și va implica crearea a peste 150 de noi branșamente la imobile. Investiția în valoare de 1,7 milioane de lei are ca scop acoperirea străzilor și ulițelor care nu au fost incluse în proiectul european desfășurat recent în zona Dej-Bobâlna-Recea Cristur. Finanțarea lucrărilor provine din fondul Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare – I.I.D. al Companiei de Apă Someș, care este alimentat cu redevențe și impozit pe profit plătite către autoritățile județene și apoi reinvestite în proiecte de dezvoltare ale Companiei.

Peste 40 proiecte de extindere a rețelei de alimentare cu apă din județul Cluj

Unul dintre obiectivele importante din domeniul infrastructurii din județul Cluj este extinderea rețelei de alimentare cu apă pentru a asigura accesul la apă potabilă de calitate pentru mai multe comunități.

Cu ajutorul platformei Victa.ro, putem observa că în anul 2023 există un număr total de 48 proiecte de extindere a rețelei de canalizare care sunt în desfășurare în diverse zone din județul Cluj. Aceste proiecte primesc o investiție totală estimată la aproximativ 1,23 miliarde de lei pentru o suprafață de 13.414 mp.

Poți verifica dacă localitatea ta este inclusă în aceste proiecte și să afli mai multe despre stadiul lor actual cu Victa.ro – asistenta ta virtuală de ofertare la șantiere.

Sursa articol: https://constructfocus.ro/ și https://www.victa.ro