4 trucuri utile pentru instalatorii profesionisti sau… de ocazie

bec

Indiferent de cat de priceput sau stangaci ai fi ca instalator, daca practici aceasta meserie sau daca devii ad-hoc atunci cand familia are nevoie de tine, iata 4 sfaturi practice oferite de site-ul familyhandyman.com care sa te faca sa economisesti timp si energie.

1.)    Arunca o privire asupra spatiilor ascunse: atunci cand realizezi o gaura in perete pentru a monta cabluri sau pentru a le rearanja, este bine sa fotografiezi si partea care nu se vede de la suprafata cu ajutorul unui aparat foto cu blit. Imaginea obtinuta te va ajuta sa te orientezi mai bine.

2.)    Foloseste un magnet puternic pentru a identifica tevile ascunse: atunci cand incerci sa identifici tevile de sub pardoseala, poti insera printr-unul dintre capetele tevii un magnet prins cu o sarma. Poti afla traseul tevii si lungimea conducand magnetul cu ajutorul sarmei si cu cea de-a doua parte a magnetului de la suprafata.

3.)    Foloseste aspiratorul pentru a scoate obiectele scapate in vasul de toaleta: se intampla adesea ca obiecte care nu au ce cauta in vasul de toaleta (precum o periuta de dinti, clame de par sau jucariile copilului) sa alunece exact acolo. In aceste cazuri speciale, o pompa e posibil sa nu fie cea mai buna solutie, ba chiar din contra sa impinga si mai departe obiectele. Iti recomandam in aceste cazuri sa utilizezi un aspirator pentru a scoate la suprafata lucrurile scapate.

4.)    Fotografiaza peretii inainte sa ii inchizi: Poate nu consideri ca dupa ce ti-ai terminat treaba (montatul tevilor/ cablurilor electrice etc.) intr-un perete o sa mai ai nevoie sa stii ce ai facut acolo. Dar poate ai observat ca de fapt in multe cazuri te vei intoarce pentru reparatii sau verificari. Iti recomandam asadar sa fotografiezi in detaliu intregul sistem pentru a-ti fi mult mai simplu sa identifici problemele atunci cand vei avea nevoie,  “vazand” prin perete.

Seria sfaturilor utile continua aici. Daca cunosti si alte trucuri, te invitam sa le impartasesti cu noi prin comentarii.