Top 10 cele mai mari parcuri eoliene din lume

Una dintre cele mai căutate surse de energie regenerabilă este energia eoliană, care acum se mândrește cu peste 350.000 de turbine eoliene la nivel global. Odată cu apelurile de a îmbrățișa surse de energie sustenabile din punct de vedere ecologic, este de așteptat să existe o creștere a utilizării energiei eoliene. În câțiva ani, majoritatea țărilor s-ar putea baza pe energia eoliană și ar putea reduce dependența de energia fosilă. Iată top 10 cele mai mari parcuri eoliene din lume:

Baza de energie eoliană Jiuquan, China

Jiuquan Wind Power Base este cel mai mare parc eolian clasat la nivel global, cu o capacitate instalată de 20GW. Parcul eolian, denumit și Parcul Eolian Gansu, va cuprinde 7.000 de turbine eoliene, care vor fi instalate în provinciile Inner Mongolia, Jiuquan, Jiangsu, Shandong, Hebei, and Xinjiang din Gansu, China. Acest proiect face parte din Legea energiei regenerabile, care a fost pusă în aplicare în februarie 2005 și urmează să atingă 200GW de energie eoliană pentru a alimenta China.

constructionreviewonline.com
Parcul eolian Jaisalmer, India

Parcul eolian Jaisalmer este în fruntea parcurilor eoliene indiene și are o capacitate de 1.600 MW. Este unul dintre cele mai mari parcuri eoliene din lume. Acesta a fost dezvoltat de Suzlon Energy pentru a satisface nevoile diferiților clienți, inclusiv companii publice și private, producători independenți de energie electrică și alți furnizori de utilități.

Alta Wind Energy Center, Statele Unite

Centrul de Energie Eoliană Alta este situat în Tehachapi, Kern. Parcul eolian poate produce 1.548 MW de putere, iar faza inițială a fost pusă în funcțiune în 2011, în timp ce restul etapelor au fost puse în funcțiune în 2012. Prima fază cuprinde 100 de turbine GE 1.5MW SLE, iar celelalte șase faze au turbine Vestas V 90-3.0MW.

constructionreviewonline.com
Parcul eolian Muppandal, India

Parcul eolian Muppandal, cu o capacitate de 1.500 MW, este cea mai mare fermă offshore din India și cuprinde mai multe capacități eoliene în districtul Kanyakumari, Tamil Nadu, India. Centralele eoliene sunt înconjurate de terenuri sterpe care influențează viteze mari ale vântului necesare pentru funcționarea turbinelor.

Shepherds Flat Winds, Statele Unite

Proiectul este situat în apropiere de Arlington în Estul Oregonului și produce 845 MW, ceea ce îl poziționează pe locul 5 la nivel global. Shepherds Flat Winds este construit de Caithness Energy și acoperă peste 77 km pătrați în Gilliam și Morrow. 

Parcul eolian Roscoe, Statele Unite

Acest proiect este situat în Texas, SUA și este deținut și administrat de E.ON Climate and Renewables din Germania. Parcul ocupă o suprafață de 400 km² și produce 781,5 MW de la 627 turbine eoliene situate la aproximativ 275 de metri distanță. Proiectul Roscoe a fost construit în patru faze și a devenit operațional în octombrie 2009.

constructionreviewonline.com
Horse Hollow Wind Energy Center, Statele Unite

Acest parc eolian este, de asemenea, situat în Texas, Statele Unite, și este deținut și administrat de NextEra Energy Resources. Are o capacitate de 735,5 MW și a fost pus în funcțiune în patru etape în 2005 și 2006. Este unul dintre cele mai mari parcuri eoliene din lume. Acesta a fost proiectat, achiziționat și dezvoltat de Blattner Energy și poate furniza energie pentru peste 180.000 de case.

constructionreviewonline.com
Capricorn Ridge, Statele Unite

Capricorn Ridge este, de asemenea, un alt proiect cu sediul în Texas în Statele Unite și este condus de NextEra Energy Resources. Prima fază a primit finanțare în 2007, cu etapa finală în 2008 pentru a produce o putere combinată de 662,5 MW. Alte companii interesate includ JPMorgan Chase și GE Energy Financial Services.

Walney Extension Offshore, Marea Britanie

Acest proiect este situat în Marea Irlandei și produce o capacitate eoliană de 659 MW. Parcul este deținut în proporție de 50% de Orsted , 25% de Danish pension și 25% de PFA. Se află la o distanță de 19 km de coasta insulei Walney și acoperă 145 km². Proiectul alimentează peste 600.000 de case în Marea Britanie.

constructionreviewonline.com
London Array Offshore, Marea Britanie

London Array este cel mai extins parc eolian offshore la nivel global și are o capacitate de 630 MW. Este situat la Estuarul Tamisei, la o distanță de 20 km de țărmurile Kent și Essex. Proiectul a fost lansat în 2013 și este deținut și condus de trei companii, și anume Dong Energy Danemarca, E.On Germania și Masdar Abu-Dhabi.

Sursă: constructionreviewonline.com