Sustenabilitate energetică și parteneriate public-private: PNRR susține proiectul Kronospan pentru un parc fotovoltaic de 20 MWp la Brașov

Kronospan desfășoară o investiție de 17,6 milioane de euro pentru construirea unui parc fotovoltaic la Brașov, cu o suprafață de 2,94 de hectare, având obținută recent autorizația de construire din partea Primăriei Brașov. Acest parc va găzdui o instalație fotovoltaică on-grid cu o capacitate nominală de 20 MWp, care va furniza energie pentru producția de plăci pe bază de lemn tip OSB și PAL a companiei Kronospan. Energiea surplus produsă în perioadele de vârf va fi stocată într-un sistem de baterii cu o capacitate de 4 MWh. Scopul proiectului este să eficientizeze consumul de energie și să promoveze utilizarea resurselor regenerabile. Investiția este finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Tendința parteneriatului public-privat în proiectele din domeniul panourilor fotovoltaice în 2023

În conformitate cu datele prezentate în graficul de mai jos, informațiile furnizate de Victa.ro indică faptul că în 2023, majoritatea proiectelor analizate sunt asociate cu finanțarea public-privată. Mai precis, din totalul de 64 de proiecte de construcție a parcurilor solare în domeniul industrial, 52 dintre acestea sunt finanțate prin intermediul parteneriatului public-privat.

Pentru cei care doresc să fie la curent cu progresele în domeniul panourilor fotovoltaice platforma Victa.ro oferă oportunități valoroase pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți și pentru a explora proiecte promițătoare din județul tău.

Sursa articol: https://constructfocus.ro/ și https://victa.ro/