Suceava: Parcul fotovoltaic care se va realiza în zona fostului CET ar putea asigura energia necesară pentru iluminat public, școli și Primărie

 „Parcul fotovoltaic este o investiție pe energie verde la care țin foarte mult. Vrem să facem un lucru bun. Azi legislația nu permite, dar eu sper ca într-o zi noi să ne putem produce o bună parte din energia pe care o consumăm în Suceava. Cu acest parc fotovoltaic să ne asigurăm energia necesară pentru iluminat, școli, Primărie. E o investiție pe energie verde la care țin foarte mult”, a mai spus Ion Lungu.”, a declarat primarul Ion Lungu.

obiectivdesuceava.ro

Conform obiectivdesuceava.ro, realizarea unui parc fotovoltaic a fost propusă încă din 2009, fiind estimată producerea unei cantități de 15 MWh/an. Terenul pe care vrea Primăria să realizeze respectivul parc fotovoltaic este o veche platformă de depozitare a zgurei, iar amplasamentul studiat – situat pe malul stâng al râului Suceava – se întinde pe o suprafață de 30,5 hectare.

Declarației de presă online a specificat că aria pe care se va amenaja viitorul parc fotovoltaic va fi mai mică decât întregul amplasament de peste 30 de hectare. „Parcul fotovoltac se va construi pe un teren de degradat de 3,5 hectare”, a declarat Ion Lungu. În prezent, platforma nu mai este folosită, se află într-un stadiu avansat de degradare și constituie un factor de risc pentru poluarea mediului, necesitând lucrări ample de refuncționalizare și închidere în condiții de siguranță la depozitul de zgură și cenușă.