Schneider Electric a implementat tehnologia digitală în spațiul – concept AWE, din București

Schneider Electric, liderul transformării digitale a managementului energiei și automatizării, s-a implicat în construcția AWE – un prototip funcțional al spațiului de lucru al viitorului, construit în centrul Bucureștiului.

AWE se remarcă prin capacitatea de a integra într-un design premium experiența generată de utilizarea tehnologiei digitale.

„În amenajarea acestui spațiu, am avut în vedere utilitatea, design-ul și siguranța ocupanților. Tablourile electrice Prisma Plus folosite protejează instalația electrică, iar echiparea lor comunicantă și conectarea la rețeaua Ethernet a clădirii asigură obținerea de informații pentru un mai bun control și o eficiență crescută, datorită posibilității de urmărire a consumurilor energetice. În materie de design, aspectul premium este dat de aparatajul ultra terminal cu plintă de aluminiu, din gama Optiline, precum și de dozele de pardoseală din gama Ultra. Toate acestea ne-au permis să creăm un spațiu de lucru care pune accent pe siguranță, pe eficiență și pe confortul ocupanților ”, a declarat Mihaela Gușă, Building Market Segment Manager, Schneider Electric România.

„Expertiza Schneider Electric este esențială în construcția  AWE sub forma unei structuri tridimensionale capabile de metamorfozare: contribuția Schneider Electric România ne ajută să demonstrăm că putem îmbina tehnologiile actuale și produsele revoluționare cu grija față de resursele planetei, serviciile inovatoare, cu modelele de comportament ce încurajează creșterea energiei mentale și a stării de bine”, adaugă Andrei Uleia, fondator AWE.

Soluția de automatizare implementată de Schneider Electric la AWE permite:

  • Controlul temperaturii ambiante
  • Controlul iluminatului prin comenzi bazate pe senzori de prezență, pe programe de timp și diferite scenarii de iluminat. De asemenea,  sistemul Dali implementat permite variația intensității luminii corpurilor de iluminat atât individual, cât și pe grupuri. în plus, sistemul include o funcție de alarmare în caz de defecțiuni.

Ecranul tactil Multitouch Pro îndeplinește funcțiile de control al temperaturii și iluminatului și permite vizualizarea eventualelor defecțiuni electriceÎn realizarea instalației electrice, obiectivele au fost:

  • Monitorizarea stărilor deschis/închis ale intreruptoarelor automate, prin conectarea auxiliarelor electrice la interfețe tip Smartlink
  • Controlul ON/OFF al iluminatului, prin conectarea auxiliarelor electrice ale contactoarelor și teleruptoarelor la interfețe de tip Smartlink
  • Contorizarea electrică generală și pe zone de iluminat, utilizându-se senzorii de energie wireless Powertag.