Procedura urbanistică pentru iluminarea pârtiilor din Poiana Brașov, reluată

Nocturna de pe pârtiile din Poiana Brașov ar urma să fie extinsă. Deocamdată, este în curs de realizarea studiul de fezabilitate pentru instalarea sistemelor pe pârtiile Drumul Roșu și Sulinar, iar în primăvară ar urma să demareze lucrările pentru amenajările efective de pe alte două pârtii, respectiv Drumul Albastru și Lupului inferior. În acest context, Primăria Brașov a reluat și partea de avizare urbanistică, ținând cont că documentațiilor expirau. Astfel, a fost emis un nou certificat de urbanism pentru proiect, cu menținerea avizelor obținute în aprilie anul trecut.   

bizbrasov.ro

Pentru elaborarea studiului de fezabilitate aferent sistemelor de iluminat de pe Drumul Roșu și Sulinar a fost încheiat în august anul trecut un contract cu proiectantul Danina Star, în valoare de 124.355 lei cu TVA.

Potrivit Primăriei, iluminarea pe timp de noapte a acestor pârtii va extinde perioada zilnică de schi, va oferi o alternativă mai spectaculoasă pentru schiori, după lăsarea întunericului, și va crește astfel și mai mult atractivitatea stațiunii, dar va scădea și aglomerația de la instalațiile de transport pe cablu, ținând cont că în prezent, ultimele urcări spre Masivul Postăvarul sunt la ora 16.30.

Sursă: bizbrasov.ro