Peste 13 proiecte majore pentru extinderea stației de epurare și rețelei de apă în București

În București, lucrările de reparații la principala magistrală de canalizare, situată sub Râul Dâmbovița, și la canalele colectoare din cele șase sectoare ale orașului vor avea loc în curând.

De asemenea, Stația de Epurare a Apelor Uzate de la Glina, inclusiv incineratorul de nămol, se află în faza finală a lucrărilor. Un proiect de hotărâre vizează aspecte birocratice legate de dezmembrarea unui teren în contextul concesiunii stației de epurare către Apa Nova.

Proiectul de reabilitare, finanțat din fonduri europene, cuprinde extinderea stației de epurare, construirea unui incinerator, reabilitarea canalelor colectoare și implementarea tehnologiilor pentru controlul pânzei freatice. Se estimează că lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul anului, iar noua stație de epurare va trata eficient apele uzate ale Bucureștiului până în 2040-2050.

Peste 13 proiecte de extindere a rețelei de alimentare cu apă și stații de epurare din București

Unul dintre obiectivele importante din domeniul infrastructurii din București cuprinde extinderea stației de epurare de la Glina și extinderea rețelei de alimentare cu apă pentru a asigura accesul la apă potabilă de calitate pentru locuitorii Municipiului.

Cu ajutorul platformei Victa.ro, putem observa că în ultimele 12 luni există un număr total de 13 proiecte de extindere a rețelei de canalizare care sunt în desfășurare în București. Aceste inițiative beneficiază de o finanțare publică evaluată la aproximativ 336.11 milioane de lei.

Poți verifica dacă localitatea ta este inclusă în aceste proiecte și să afli mai multe despre stadiul lor actual cu Victa.ro – asistenta ta virtuală de ofertare la șantiere.