Padwa Medico Antiseptic – atunci când igiena este prioritară

Există locuri în care igiena este prioritară, deoarece sănătatea și viața depind de ea. Având în vedere acest lucru, FERRO a creat o colecție specială de baterii: Padwa Medico Antiseptic cu scopul echipării ambulatoriilor, cabinetelor medicale, spitalelor, sălilor de operație, bucătăriilor spitalelor etc. Colecția este alcătuită din baterii pentru chiuvete si pentru lavoare (stative sau cu montaj pe perete).

Datorită mânerului special profilat și alungit, dispozitivele sunt adaptate la actionarea cu cotul, evitand astfel să atingeți bateria cu mâna. Pe lângă mânerul specializat, acesta este acoperit cu strat antimicrobian Alesta® AM, care garantează utilizatorului o protecție eficientă împotriva bacteriilor, virusurilor, ciupercilor (inclusive împotriva bacteriilor atât de dificil de tratat precum Legionella, Salmonella sau stafilococi). Mai mult, invelișul activ Alesta® AM care acoperă bateria include si Agion – o substanță antimicrobiană revoluționară, ecologică și rezistentă la substanțe chimice

Ingredientul de bază al Agion sunt ionii de argint activi, care în combinație cu materialul anorganic formează un înveliș special și protejează într-un mod extrem de eficient suprafața bateriei împotriva dezvoltării și migrării. De asemenea, materialul din care este confecționat perlatorul are în compoziție Agion. Umiditatea acumulată pe suprafața bateriei, respectiv jetul de apă care trece prin perlator determină eliberarea controlată a ionilor de argint, care distrug bacteriile, virusurile și ciupercile.

Conform orientărilor EPA U.S (Agenția pentru Protecția Mediului), produsele care conțin Agion pot fi prezentate ca „antimicrobiene”, protejând suprafața împotriva dezvoltării bacteriilor, mucegaiului și ciupercilor.

Agion are următoarele aprobări in SUA:

 • FDA (Food and Drug Administration) – alimente
 • EPA (Agenția pentru Protecția Mediului) – apă
 • EPA (Agenția pentru Protecția Mediului) – alimente
 • EPA HVAC (Agenția pentru Protecția Mediului; Sistem de încălzire, ventilație și climatizare)
 • NSF51 (Materiale pentru echipamente alimentare)
 • INCI (Nomenclatura internațională a ingredientelor cosmetice)

Standarde europene: conglomeratul de argol zeolit îndeplinește standardele substanței active conform Directiva 98/8/CE privind produsele bactericide (BBP).

EFSA (Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor)

Agion îndeplinește cerințele ISO 10993-1.

Bateriile antiseptice Padwa Medico de la FERRO, perfect adaptate pentru utilizarea în locuri specializate precum spitale sau clinici, oferă utilizatorilor lor nu numai un standard ridicat de performantă și o protecție fiabilă împotriva unui inamic invizibil, ci și alte beneficii privind economisirea apei, debitul acesteia fiind de doar 4.5 litri/minut (în comparație cu o baterie normală care are un debit de peste 12 l/min).

Proprietățile excelente ale substanței care acoperă bateria și albul înzăpezit al mânerului intensifică impresia de puritate. Un astfel de produs îmbogățit cu strat antimicrobian Alesta® AM și cu Agion va garanta o igienă și mai bună în locuri publice expuse în special microorganismelor. Această baterie de înaltă clasă, care își menține proprietățile antimicrobiene de-a lungul întregii sale vieți, este răspunsul FERRO la cererea pieței de produse cu o clasă de rezistență crescută la efectele microorganismelor negative asupra sănătății.

Caracteristici principale ale Bateriilor Sanitare Padwa Medico Antiseptic:

 • forma specială a mânerului
 • mâner acoperit cu strat antimicrobian special Alesta și Agion (tehnologie revoluționară de eliberare a ionilor de Ag+) care oferă protecție unică împotriva microbilor și a migrării bacteriilor, virușilor, mucegaiului etc.
 • perlator CareGuard cu Agion (eliberare ioni de Ag+)
 • jet laminat de apă (apa nu este aerată și nu se amestecă cu aerul)
 • corpul bateriei din alamă sanitară CW617N conform normei europene PN-EN 12164
 • debit de apa: 4.5 l/min