Oportunități de contribuție la dezvoltarea infrastructurii: Aeroportul Sucevei se pregătește pentru dezvoltare, în pofida retragerii WizzAir

În urma șocului generat de retragerea operatorului aerian WizzAir, Aeroportul Sucevei și comunitățile înconjurătoare se pregătesc pentru o perioadă de dezvoltare semnificativă. Unul dintre proiectele cheie ce rămâne în plan este realizarea unei aducțiuni noi de apă și a unui sistem de canalizare modern.

Studiul de fezabilitate pentru acest proiect a fost finalizat, iar acum se desfășoară demersurile pentru obținerea avizelor preliminare necesare pentru investiție. Pentru a demara lucrările, Consiliul Județean Suceava trebuie să aprobe alocarea sumei de 4.335.995 euro, fără TVA. Valoarea totală a proiectului se ridică la peste 5 milioane de euro, concentrându-se pe implementarea unui sistem complex de alimentare cu apă și canalizare.

În ceea ce privește alimentarea cu apă, proiectul propune racordarea la un rezervor existent, construcția unei stații de pompare automatizate și utilizarea unei conducte de aducțiune din polietilenă de înaltă densitate. De asemenea, se planifică construirea unui rezervor de apă și a unei instalații de dezinfecție. Pentru sistemul de canalizare, proiectul include o stație de pompare a apei uzate, situată în apropierea aeroportului, și o conductă de refulare din polietilenă de înaltă densitate.

Proiectul nu se limitează doar la necesitățile imediate ale Aeroportului Sucevei, ci extinde și rețeaua de apă către comuna Adâncata, care nu dispune în prezent de un sistem de alimentare cu apă. Totodată, proiectul abordează problemele actuale legate de cantitatea și calitatea apei în orașul Salcea.

Cu toate acestea, începerea lucrărilor depinde de obținerea avizelor preliminare, iar Consiliul Județean Suceava trebuie să asigure resursele necesare pentru a demara proiectul, cel mai devreme, în anul viitor. În ciuda provocărilor, comunitatea se mobilizează pentru a crea un mediu propice dezvoltării și pentru a face față schimbărilor determinate de retragerea WizzAir.

Descoperă oportunități de contribuție la dezvoltarea infrastructurii

Implicarea în proiecte de dezvoltare a infrastructurii poate aduce beneficii semnificative atât comunității tale, cât și dezvoltării afacerii tale. Un pas simplu pe care îl poți face este să verifici dacă județul tău se află pe lista proiectelor de construcție a sistemelor de apă și canalizare. Află mai multe și explorează oportunitățile de contribuție accesând Victa.ro.

Verifică lista poiectelor de apă și canalizare pe Victa.ro

Sursa articol: https://www.obiectivdesuceava.ro și https://victa.ro