IRMAS GRUP – „In momentul actual piata are un potential foarte bun, iar noi estimam ca si in acest an cererea de grupuri electrogene isi va mentine trendul crescator”

Compania IRMAS GRUP a fost initiata pe baza experientei unei echipe cu peste 14 ani in piata grupurilor electrogene. In 2011 a fost asadar infiintata prima companie de grupuri electrogene „custom made” din Romania, o companie dedicata productiei de grupuri electrogene special proiectate, testate si configurate pentru aplicatiile si cerintele partenerilor sai. Ulterior, obiectivul echipei a devenit perfectionarea si productia de grupuri electrogene “custom made – by IRMAS” sub brandul GNS si ECOPOWER in fabrici OEM (Original Equipment Manufacturer) din Romania, Europa si Asia. Mai multe despre toate aceste provocari trecute cu brio, dar si despre provocarile pietei actuale aflam de la dl Catalin Andrei – Specialist Vanzari IRMAS.

Care sunt 3 sfaturi pe care le-ati acorda unui client nou pentru achizitia corecta de grupuri electrogene?

Inainte de a raspunde la aceasta intrebare este necesar sa familiarizam cititorii dumneavoastra cu produsele noastre si anume grupurile electrogene. Aceste echipamente au in componenta lor un motor cu combustie (in general un motor DIESEL) si un alternator care transforma energia mecanica in energie electrica. Ele sunt folosite cel mai des in 2 situatii: ca sursa principala de curent electric, atunci cand nu exista acces la reteua nationala de electricitate, sau ca backup in situatia intreruperii tensiunii la reteaua nationala. In ambele situatii grupurile electrogene au un rol important atunci cand asigurarea continuitatii alimentarii cu energie electrica este vitala pentru utilizator.

Revenind la intrebarea dumneavoastra, noi recomandam clientilor nostri ca la decizia de cumparare sa ia in calcul in primul rand calitatea si fiabilitatea, pretul avand un rol secundar. Activitatea utilizatorului va depinde in mod direct de buna functionare a grupului electrogen iar calitatea si fiabilitatea lui ii vor garanta acestuia desfasurarea activitatii in mod continuu, fara intreruperi.

Mai recomandam clientilor nostri sa se asigure ca vor avea acces la servicii de service, mentenanta, precum si la consumabile si piese de schimb pe toata durata de viata a grupului electrogen pe care urmeaza sa il achizitioneze. Sa aleaga furnizorul de grup electrogen si in functie de capacitatea furnizorului de a asigura in mod profesionist servicii postvanzare pe termen lung.

De asemenea recomandam sa se asigure ca furnizorul ales este o firma stabila si serioasa. Sa aiba certitudinea ca acesta isi va onora prompt si conform asteptarilor termenii contractuali si serviciile post vanzare.

Care sunt 3 capcane/greseli des intalnite pe care observati ca le fac cumparatorii cand achizitioneaza grupuri electrogene?

Foarte multi cumparatori considera pretul ca element decisiv atunci cand achizitioneaza grupul electrogen, in ideea ca vor face economie in bugetul firmei la momentul achizitiei. In realitate, un grup electrogen fiabil va aduce economii substantiale pe termen lung atat direct printr-o durata de viata mult mai lunga cat si indirect prin asigurarea desfasurarii activitatii fara intreruperi.

De foarte multe ori clientii achizitioneaza grupul electrogen subdimensionat. Recomandam ca la dimensionarea puterii grupului electrogen pe care urmeaza sa-l achizitioneze sa calculeze corect nevoia de consum din reteaua electrica proprie (eventual pot apela la persoane calificate in acest sens).

La achizitionarea grupului electrogen nu aleg sa includa si serviciile postvanzare (pe care noi le oferim): service, mentenanta, inlocuirea generatorului pe perioada reparatiilor. Aceste servicii, prestate la timp cu profesionalism asigura buna functionare a echipamentului si garanteaza utilizatorului alimentarea continua cu energie electrica.

Care sunt 2 -3 proiecte recente la care lucrati sau pe care le-ati finalizat recent si ce solutii tehnice din portofoliul dvs. ati folosit?

Ca sa enumeram doar cateva proiecte recent finalizate:

Proiect: Grup electrogen pentru functionare continua.

Solutie implementata: Grupuri electrogene cu motorizare IVECO, carcasat, cu pornire automata/manuala, separator de sarcina – SUPERSILENT 58 dB, rezervor supradimenionat in sasiu 500 litri, panou de distributie echipat cu prize – montat pe grupul electrogen.

Proiect: Iluminarea pistelor de aterizare si alimentarea micilor consumatori pentru lucrarile de mentenanta aferente aeroporturilor

Solutie implementata: grupuri electrogene pentru functioanare continua, echipate cu motorizare care respecta norma de poluare STAGE V A, functionare cu combustibil NATO F 34 dar si cu combustibil DIESEL, functionare continua 24 / 24. Grupurile electrogene au fost instalate pe remorci de transport, omologate pentru inmatriculare si circulatia pe drumuri publice.

Proiect: Grup electrogen 90 kVA pentru alimentarea de urgenta a pompelor de incendiu

Solutie implementata: Grup electrogen gama ECO – by IRMAS 90 kVA, carcasat, cu pornire automata si sistem de transfer automat ATS 4 poli motorizat, preincalzitor si incarcator de baterie.

Proiect: Grup electrogen pentru back-up in situatia intreruperii tensiunii din reteaua nationala.

Solutie implementata: Grup electrogen GNS 1250 P, in container, cu pornire automata, separator de sarcina si tablou automat de transfer ATS, modul de monitorizare prin GPS.

Proiect: Generator de curent cu remorca inmatriculabila pentru interventii – 440 kVA

Solutie implementata: Grup electrogen gama GNS – by IRMAS- 440 kVA, carcasat, cu pornire automata si sistem de transfer automat ATS 4 poli motorizat, preincalzitor si incarcator de baterie, controller Datakom D 500 , remorca omologata RAR – inmatriculabila

Care sunt provocarile momentului in segmentul in care activati?

Una dintre cele mai mari provocari pe care o intalnim in piata este tendinta cumparatorilor de a “vana” pretul cel mai mic din piata. Este datoria noastra sa informam clientul ca pretul nu este cel mai important element in luarea deciziei de achizitie. Principalul aspect pe care trebuie sa il ia in considerare este calitatea si fiabilitatea produsului, precum si asigurarea serviciilor de postvanzare (garantie, service, mentenanta, etc.)

O alta provocare este evolutia pietei mondiale in acest moment. Situatia geopolitica trece printr-o perioada de framantari care genereaza dificultati in aprovizionare, transport, productia de componente, etc. Pana in prezent am facut fata acestor situatii si ne putem asigura clientii si partenerii nostri ca se pot baza in continuare pe calitatea si promptitudinea serviciilor noastre.

Cum vedeti evolutia pietei in nisa dvs. in Romania in urmatoarele 6-12 luni?

In momentul actual piata are un potential foarte bun, iar noi estimam ca si in acest an cererea de grupuri electrogene isi va mentine trendul crescator.

Mai reamintesc ca in piata din Romania cumparatorii de grupuri electrogene au nevoie sa fie informati pentru a lua decizia corecta cand aleg grupul electrogen.

Ne puteti spune cateva din obiectivele IRMAS GRUP pe care le implementati in aceasta perioada?

Unul dintre obiectivele importante pe care ni le-am propus pentru perioada urmatoare este deschiderea unei fabrici proprii pentru producerea grupurilor elecrogene marca IRMAS in Romania.

De asemenea, in prezent suntem in plin proces de dezvoltare a retelei de parteneri IRMAS.