Investiție istorică: Comuna Popricani planifică extinderea sistemului de gaze naturale cu un buget record de 45 milioane de Lei

Primăria din Popricani a demarat cel mai amplu proces de licitație din istoria localității, oferind un contract evaluat la peste 45 de milioane de lei (fără TVA). Această sumă este de peste trei ori mai mare decât bugetul anual al comunei, care în anul precedent s-a situat în jurul valorii de 15 milioane de lei.

Obiectivul licitației este proiectarea și implementarea infrastructurii necesare pentru introducerea unui sistem de distribuție a gazelor naturale pe întreaga suprafață a comunei. Procedura a fost inițiată cu o clauză suspensivă, subliniind dependența semnării contractului de accesarea fondurilor necesare de către comuna Popricani prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Durata contractului este programată să acopere o perioadă de 27 de luni, iar firmele interesate sunt îndemnate să depună oferte până cel târziu în data de 15 februarie. Atribuirea contractului va lua în considerare mai multe criterii, inclusiv prețul ofertei (70%), experiența experților cheie (15%) și garanția tehnică a lucrărilor oferite suplimentar (15%), conform informațiilor furnizate în cadrul sistemului național de achiziții publice.

Într-o mișcare similară, Primăria Miroslava a lansat recent o licitație pentru extinderea sistemului de canalizare. Valoarea contractului în Miroslava atinge aproximativ 60 de milioane de lei, marcând, de asemenea, un record istoric pentru autoritatea locală. Aceste inițiative reflectă angajamentul crescut al administrațiilor locale pentru îmbunătățirea infrastructurii și calității vieții în comunități.

Explorează peste 30 de posibilități de implicare în proiectele de implementare a distribuției gazelor naturale, în județul Iași

Harta proiectelelor de implementare a distribuției gazelor naturale din județul Iași

Pentru cei care doresc să fie la curent cu progresele din proiectele de implementare a distribuției gazelor naturale, platforma Victa.ro oferă oportunități valoroase pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți și pentru a explora proiecte promițătoare din județul tău. Dacă ești interesat să ofertezi pentru aceste investiții, poți să testezi gratuit platforma Victa.ro, care oferă oportunități în acest domeniu.

SURSA ARTICOL: https://apix.ro/ și https://victa.ro/