Inregistrati-va la Smart Cities of Romania!

Ti s-a parut interesant? Spune mai departe:

Inregistrati-va la Smart Cities of Romania

21-22 Octombrie 2015, Universitatea POLITEHNICA Bucuresti

Inregistrati-va

Smart Cities of Romania, primul eveniment din Romania, care reuneste prin tematica toate segmentele ce alcatuiesc orasul inteligent

SMAagora_banner-300x250RT & SAFE CITY
SMART & INTEGRATED TRANSPORT
SMART ENERGY
SMART ENVIRONMENT
INTELLIGENT EMERGENCY MANAGEMENT
SMART SECURITY
SMART IT & COMMUNICATION

Evenimentul va aborda ca temă principala “Proiecte urbane inteligente – Calea spre o dezvoltare durabila a oraselor din Romania”.
Evenimentul, structurat pe expozitie si coferinta, cuprinde mai multe sesiuni repartizate de-a lungul a doua zile de dezbateri si va reuni reprezentanti ai autoritatilor locale si ai institutiilor nationale de reglementare, precum si specialisti din mediul academic si din mediul privat, astfel incat audienta sa poata beneficia de o perspectiva completa asupra problematicii Smart City.
Detalii despre eveniment, inclusiv programul preliminar pot fi gasite pe site-ul www.smartcitiesofromania.ro.

Participanti

UE isi redefineste strategia de sprijinire a proiectelor oraselor inteligente
Orasele inteligente reprezinta un obiectiv programatic al Uniunii Europene, inclus in Strategia Europa 2020. In acest context, Comitetul Economic si Social European (CESE) a adoptat pe 2 iulie a.c. un document care pune bazele unei noi strategii de dezvoltare si sustinere a proiecteleor Smart City.
Documentul “Smart cities as a driver of a new European industrial policy” stabileste o serie de directii de dezvoltare, punand accentul pe abordarea convergenta a problematicii Smart City si pe promovarea unui model de dezvoltare mai eficace decât cele aplicate pana in prezent, caracterizate printr-o abordare fragmentata, si pe sustinerea investitiilor prin dezvoltarea de parteneriate public-privat.

Citeste mai mult