Iași: Peste 60 de milioane de lei pentru lucrările de înființare a conductelor de gaz la Ungheni

Proiectele a 8 comune din județul Iași vor primi fonduri prin Proiectul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru înființarea conductelor de gaz. Cea mai mare sumă alocată este de peste 60 de milioane de lei. Alte detalii despre investiții:

  • Valoarea totală de fonduri alocate către județul Iași este de aproximativ 383 milioane de lei
  • Cele opt comune care au primit fonduri prin Proiectul „Anghel Saligny” sunt Deleni, Drăgușeni, Dumești, Plugari, Popricani, Șcheia, Ungheni și Victoria
  • Comunele cu cele mai multe fonduri sunt Ungheni cu 62 mil de lei, Victoria cu 58 mil lei și Popricani cu 55 mil lei
  • Surse alternative: bzi.ro și victa.ro

„Rețeaua de gaze va avea o lungime de 83 de km, 47 de km pe teritoriul comunei Golăiești și 36 pe teritoriul comunei Ungheni. Va fi o stație de reglare și măsură, amplasată pe gazoductul Iași – Ungheni. Presupune aproximativ 2015 branșamente gratuite, care au fost eligibile, să nu se facă o confuzie cu racordurile, branșamentele sunt până la limita proprietății. Urmează stabilirea unui operator, care va intra în activitate după finalizarea lucrărilor, apoi proiectul tehnic, semnarea contractului de finanțare cu Ministerul Dezvoltării, scoaterea la licitație a lucrări și apoi începerea lucrărilor”, declară primarul comunei Ungheni, Iulian Marcu.

Conform datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în 2022 au fost identificate 992 proiecte de tip Utilități. Vrei să știi unde se construiește și care sunt cele mai mari proiecte? Apelează la singura asistentă virtuală de vânzare la șantiere, VICTA.ro!