Econergy primește autorizația finală pentru un nou parc fotovoltaic de 33,4 MW în Teleorman

Econergy, unul dintre principalii investitori în energie fotovoltaică din România, a obținut autorizația finală de la ANRE pentru dezvoltarea unui parc fotovoltaic de 33,4 MW situat în Roșiorii de Vede, județul Teleorman. Proiectul este gestionat de CBSOL FUTURE ENERGY SRL, o firmă deținută integral de Econergy, și este programat să fie pus în funcțiune în primăvara anului viitor.

Această autorizație de înființare confirmă că dezvoltatorul are finanțarea necesară pentru construirea capacității energetice, ceea ce sugerează că proiectul va fi finalizat și va începe să producă energie electrică conform planificării.

Acesta este un nou pas în angajamentul Econergy de a sprijini energia regenerabilă în România. Toamna trecută, Econergy, împreună cu compania israeliană Nofar, a inaugurat oficial parcul fotovoltaic de 155 MWp de la Rătești, județul Argeș. Aceasta a fost cea mai mare investiție în fotovoltaic pusă în funcțiune în România anul trecut și cel mai mare parc fotovoltaic din Europa de Sud-Est la acea vreme.

“Parcul de la Rătești este primul parc fotovoltaic al Econergy care urmează să fie conectat în România și face parte dintr-un portofoliu de 2,3 GW capacitate în dezvoltare, dintre care 410 MW sunt în construcție în întreaga țară, asigurând independența energetică și decarbonizarea sectorului energetic. Piața românească este o piață cheie în sud-estul Europei, care face eforturi pentru a îndeplini obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră asumate pentru 2030,” a declarat Bogdan Asanache, Country Manager Econergy Romania.

Noua unitate din Roșiorii de Vede se va racorda la tensiunea de 110 kV în linia Roșiori – Turnu Măgurele, iar ATR-ul (aviz tehnic de racordare) a fost emis de Distribuție Energie Oltenia.

Acest proiect reprezintă un pas important în eforturile României de a-și îmbunătăți infrastructura energetică și de a se îndrepta către surse de energie mai ecologice și durabile.

Pentru cei interesați să exploreze și să investească în aceste proiecte, Victa.ro se dovedește a fi o resursă extrem de valoroasă. Platforma oferă informații detaliate și actualizate, facilitând accesul la oportunități de afaceri în acest sector dinamic. Mai multe detalii și informații pot fi găsite accesând Victa.ro.

SURSA ARTICOL