ECITIM își propune să se transforme într-un producător de energie: Românii vor avea oportunitatea de a deveni parteneri în proiecte fotovoltaice prin intermediul platformei EnergiePentruToti.ro

ECITIM, un start-up românesc din domeniul energiei, a reușit să deschidă uși în domeniul producției de energie verde pentru cetățenii obișnuiți din România prin intermediul platformei sale EnergiePentruToti.ro. Aflat în prezent într-un proces important, și anume obținerea licenței de producător de energie electrică, ECITIM a investit peste 100.000 de euro în consultanță, avize și taxe conform cerințelor Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE).

Stelian Muscalu, directorul de dezvoltare al ECITIM, a subliniat că au depus documentația necesară în luna septembrie și sunt optimiști cu privire la obținerea licenței până la finalul primului trimestru din 2024. În prezent, cu o capacitate instalată combinată de peste 6 MW în cele 13 parcuri fotovoltaice dezvoltate, ECITIM se clasează printre cele mai semnificative investiții colective în sectorul energetic din România.

Toate investițiile derulate au fost realizate prin intermediul platformei EnergiePentruToti.ro, care facilitează colaborarea între diverse entități pentru construirea parcurilor fotovoltaice. ECITIM oferă un pachet complet de management al investițiilor în energie solară, garantând transparență și flexibilitate în ceea ce privește contractele, achizițiile de pachete energetice, precum și procesul ușor și legal de plată.

Cu o misiune clară de a maximiza rentabilitatea și a minimiza riscurile pentru parteneri, ECITIM oferă servicii de monitorizare în timp real a producției, garanții extinse și procese de încasare transparente. Un element-cheie în strategia lor este finalizarea unui nou parc fotovoltaic până la sfârșitul anului, urmând a fi propus spre vânzare partenerilor după conectarea la rețea, consolidându-și astfel poziția pe piață.

Pe termen lung, ECITIM își propune să extindă capacitatea de producție și oferta prin construirea a încă 8 parcuri fotovoltaice în 2024, contribuind la consolidarea poziției lor de lider în domeniul energiei verzi în România.

SURSA ARTICOL