Dezvoltarea energetică a României: Oil Terminal, bază strategică pentru energie și dezvoltare în România

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a efectuat o vizită la Oil Terminal, exprimând interesul său pentru planul de investiții al companiei și subliniind rolul crucial pe care aceasta îl joacă atât pentru România, cât și pentru întreaga regiune.

Oil Terminal este o companie din portofoliul ministerului energiei, o companie mai importantă ca oricând pentru România şi întreaga regiune. Deţine cel mai mare terminal pentru import-export ţiţei, produse petroliere şi petrochimice la nivel naţional.

Acesta a informat că în luna decembrie se va finaliza construcția unui nou rezervor, cel mai mare construit după 1989, cu o capacitate de 55.000 metri cubi. El a subliniat cererea mare pentru astfel de facilități și a afirmat că în România sunt oportunități de dezvoltare.

Ministrul Energiei a vizitat și terenul pe care compania românească IULIUS va investi peste 800 de milioane de euro, semnând un acord pentru cel mai ambițios proiect de regenerare urbană și dezvoltare din Constanța și Dobrogea.

Pe lângă acestea, Sebastian Burduja a menționat că Ministerul Energiei lucrează la actualizarea Planului Național Integrat în energie și schimbări climatice, cu termen până în martie 2024. El a subliniat importanța unui mix energetic verde, dar și sigur și accesibil pentru toți românii, și a menționat obiectivele României în domeniul nuclear și stocării de energie. De asemenea, a evidențiat investițiile semnificative în sectorul energetic și a exprimat dorința de a evita creșterea prețurilor la facturile de energie pentru români până când piața se va stabiliza.

Peste 40 de proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii de utilități în 2023

Situația actuală din Constanța arată un angajament semnificativ față de dezvoltarea infrastructurii de utilități termice, electrice și de gaz.

În 2023, acest oraș are în derulare peste 40 de proiecte menite să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor și să susțină dezvoltarea economică a regiunii.

Poți verifica dacă localitatea ta este inclusă în aceste proiecte și să afli mai multe despre stadiul lor actual cu Victa.ro – asistenta ta virtuală de ofertare la șantiere.

Sursa articol: https://constructfocus.ro/ și https://victa.ro/