Dennver – Sfaturi pentru alegerea obiectelor sanitare
|Înființat în anul 1994, Dennver este unul dintre cele mai longevive și cunoscute branduri clujene. Domeniul de activitate este comerțul cu amănuntul, iar principalele grupe de produse comercializate sunt materiale de construcții, chimicale, instalații, tehnico-sanitare, electrice, feronerie, unelte și scule, respectiv produse pentru amenajări interioare, totalizând peste 35.000 de repere active. Grija față de client, grija pentru satisfacerea nevoilor la un grad calitativ cât mai înalt, perfecționarea continuă a personalului, precum și o viziune clară asupra viitorului sunt doar câteva elemente care au contribuit la succesul afacerii.
Cum alegem corect obiectele sanitare și ce greșeli trebuie evitate aflăm în acest interviul acordat de Lengyel Robert, reprezentant Dennver.
Care sunt principalele avantaje ale diferitelor tipuri de lavoare și ce sfaturi aveți pentru achiziționarea corectă a acestora?
Lavoarele sunt elemente principale și esențiale în orice baie. În funcție de materialul din care sunt făcute, acestea au avantaje și dezavantaje.
Să luăm exemplul lavoarelor de compozit comparativ cu cele din ceramică sanitară.
Compozitul facilitează o modelare mult mai ușoară față de ceramică, rezultând o varietate mare de modele, forme și tipologii din care cu siguranță se găsește modelul potrivit să întregească orice idee de design. În cazul unei calități mai slabe ale apei, calcar sau o apă mai bogată în anumite minerale care transmit o anumită nuanță, lavoarul ar putea avea de suferit.
Lavoarele din ceramica vin în mai puține forme și modele, dar sunt imune la factorii care tind să schimbe culoarea glazurii. După cum bine știm ceramica este casantă, de aici rezultând și avantajul pe care îl are compozitul.
Pentru a achiziționa corect un lavoar trebuie să ne răspundem la câteva întrebări: Unde pozitionez lavoarul? Ce tip de baie am? Cât spatiu am disponibil pentru lavoar? Pe ce design vreau să merg? Cât sunt dispus să plătesc pentru lavoar?
Ce capcane trebuie evitate la achiziționarea căzilor sau a cabinelor de duș?
Când alegem o cadă de baie sau o cabină de duș, în primul rând trebuie să avem în vedere dimensiunea băii. Dacă spațiul e limitat, atunci alegem să punem o cabină de duș și nu o cadă de 120-130 cm, care nu oferă confort, funcționalitate și nici nu este estetică.
Când achiziționăm o cabină de duș trebuie sa fim atenți la o serie de aspecte:
- să fie cu sticlă securizată,
- să fie sticlă tratată antistrop și, implicit. anticalcar,
- să avem scurgere în zona de montaj,
- să fie debit suficient la apă și o pompă puternică în cazul cabinelor cu hidromasaj,
- să ținem cont de dimensiunile reale ale cabinei atunci când facem noi „cădița ” sau zona cu pantă unde se montează,
- să selectăm atent deschiderea cabinei (batantă, culisantă, spre exterior, spre interior, de tip B-fold ) astfel încât să o putem deschide după ce montăm toate obiectele sanitare.
În cazul căzilor de baie, cele mai uzuale greșeli sunt întâlnite la căzile freestanding. Spun asta pentru că în majoritatea cazurilor, la apartamente, spațiul nu permite montarea ei tip insula, iar în unele cazuri nici zidăria imobilului nu e făcută pentru a susține greutatea mare al căzilor din marmură lichidă sau compozit plin, plus apa din ele la care se adaugă greutatea corporală.
Și în cazul căzilor de perete sau de colț trebuie să acordăm atenție la grosimea acrilului care trebuie să depășească 4mm, iar dacă optăm pentru zidirea ei trebuie să lăsăm un spațiu destul de generos pentru mentenanță.
Care sunt principalele mituri despre vasele WC care nu sunt adevărate în totalitate și ce sfaturi aveți pentru achiziționarea corectă a acestora?
Vasul WC este indispensabil. Având în vedere că îl utilizăm în fiecare zi și nu este un obiect pe care să îl schimbăm foarte des, trebuie selectat atent astfel încât să-ți ofere confortul și estetica necesară.
Un alt aspect important este întreținerea și curățarea lor. Aici ne vin în ajutor noile tehnologii de spălare (Rimless, Clean-on, Aquablade…etc) acestea neavând ramă interioară, iar jetul de apă este direcționat perfect pentru o curățare completă. De asemenea, avem și tratamentele de pe glazură pe care le oferă unii producători la vasle lor (Ceramica Plus, PureGuard) pe care murdăria și bacteriile nu aderă.
Pentru a economisi apă putem opta pentru rezervoarele cu sisteme de evacuare treptată a apei care permit limitarea utilizării acesteia.
Chiar dacă aceste lucruri pot mări puțin bugetul alocat inițial, în momentul în care le vom folosi nu ne va părea rău.
Fie că vorbim de vasele stative cu rezervor la semi-înălțime, cele complete cu rezervorul aplicat pe vas, suspendate cu rezervor îngropat sau cele smart, trebuie să ne asigurăm că vasul este compatibil cu felul în care avem poziționată alimentarea la apă, evacuarea și spațiul pe care îl avem disponibil.