Cum să îți încălzești casa eficient și ieftin în timp ce prețurile la energie cresc?

Pe măsură ce se instalează vremea rece, experții oferă modalități ieftine prin care oamenii își pot menține casele calde în această iarnă, pe măsură ce prețurile la gaze cresc. Încălzirea reprezintă cea mai mare parte a consumului de energie din case, iar aceste sfaturi te vor ajuta să menții consumul scăzut și să profiți la maximum de căldură atunci când este pornită.

Îndepărtează mobilierul de lângă radiator

Mulți dintre noi avem piese de mobilier, precum canapele, paturi și mese care sunt așezate lângă sau în fața caloriferelor. Aceste articole vor absorbi căldura. În lunile mai reci, încearcă să îndepărtezi mobilierul de lângă radiatoare pentru a permite căldurii să se disperseze în întreaga cameră.

Reflectă căldura

Folia reflectorizantă pentru radiatoare este utilizată în spatele caloriferului pentru a reflecta căldura înapoi în cameră și pentru a reduce cantitatea de căldură pierdută în peretele din spate. Acest lucru este util mai ales dacă ai radiatoare care sunt pe pereții exteriori, deoarece acestea vor fi în mod natural mai reci.

Schimbă termostatul

Dacă ai un termostat mai vechi, ar putea fi timpul să faci upgrade la unul programabil, unde poți adăuga propriul program la termostat pentru a porni căldura când vrei.

Termostatele inteligente merg cu un pas mai departe și își vor da seama de o temperatură optimă în funcție de obiceiurile de încălzire, care la rândul lor te vor ajuta să economisești bani și energie.

Cumpără un radiator portabil ieftin

Încălzirea unei case întregi poate fi costisitoare. Seara, dacă familia stă într-o singură cameră, este o idee bună să pornești un radiator portabil în loc să încălzești toată casa.

Aceasta este, de asemenea, o opțiune excelentă pentru persoanele care locuiesc singure. Decât să pornești încălzirea în tot apartamentul sau casa, așează radiatorul în camera în care îți petreci cea mai mare parte a timpului.

Mai mult, poți încerca și o serie de metode alternative, precum covoarele, lumina soarelui, termoizolarea sau chiar utilizarea de utilizarea sticlelor cu apă fierbinte.

Sursă: nottinghampost.com